Bratunačko selo Gornji Žlijebac, udaljeno dva kilometra od regionalnog puta Bratunac-Skelani, gotovo je odsečeno od ostatka opštine.

Bratunačko selo Gornji Žlijebac sa osam domaćinstava, bez djece i pristupnog puta
U ovom selu, koje se nalazi na granici između bratunačke i srebreničke opštine, trenutno ima osam domaćinstava, a meštani se uglavnom bave malinarstvom i stočarstvom.

Meštani su prinuđeni da svoje proizvode, pre svega malinu i kupinu, nose na leđima dva kilometra, jer niko od hladnjačara ni otkupljivača, zbog izuzetno lošeg puta, ne želi da dođe u selo, prenosi RTRS.
Dragan Aleksić jedan je od najmlađih meštana ovog sela i živi isključivo od malinarstva. On navodi da bi se ovde mnogi vratili.

Zbog loše putne komunikacije, u ovom selu nema dece, jer je najbliža škola udaljena 10 kilometara. Problem je i za stare, jer praktično sanitetsko vozilo ne može doći ni do prvih kuća.

Meštanima je, kako kažu, sanacija puta nekoliko puta obećana. Uglavnom pred izbore.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović nije imao vremena da odgovori na pitanje kada će put do Žlijebca biti saniran.

Iz Mesne zajednice kažu da su nekoliko puta bezuspešno pisali projekte i podnosili zahteve za sanaciju lokalnog puta.

Put su do sada održavali, koliko su mogli, ličnim sredstvima. Nekoliko puta su i organizovali radne akcije sređivanja puta nakon obilnih kiša. Sada im je ostalo, kažu, samo da čekaju i da se nadaju da će se neko i njih setiti.

(blic.rs-rtrs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *