Carinici zaplijenili električnu linijsku mašinu za punjenje cigareta prilikom pretresa bivšeg pogona za proizvodnju obuće

Ovlašteni službenici  Uprave za indirektno oporezivanje iz Regionalnog centra Tuzla u akciji kodnog naziva „ZMAJ“, pretresli su objekat, odnosno, bivši proizvodni pogon za obuću, gdje je pronađena multifunkcionalna električna linijska mašina za punjenje cigareta, kapaciteta 1900-2000 cigareta po satu. Mašina je korištena za ilegalnu proizvodnju cigareta koje su korištene za dalju distribuciju i prometovanje od strane više osoba na području Tuzlanskog kantona, saopšteno je iz Uprave.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina sitno rezanog duhana i fabrički punjenih cigareta. Tačnije, 5200 cigareta i 11 kg sitno rezanog duhana.

Protiv osobe kod koje je pronađena mašina i sporna roba, bit će preduzete zakonom propisane mjere i radnje shodno važećim zakonskim propisima.

Uprava za indirektno oporezivanje poziva sve građane da na otvorenu liniju UIO 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, poreske ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

(Balans/UIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *