Radovi na starom zvorničkom mostu trebali bi biti završeni u narednih 40 dana, rekao je za RTV BN prvi čovjek grada Zvornika Zoran Stevanvić. Prema riječima Stevanovića, nakon radova u narednih 40 dana, trebao bi krenuti i saobraćaj između dvije obale u punom kapacitetu. Zvornički stari most posljednjih deset godina ponovo nosi naziv po kralju Aleksandru Karađorđreviću za čije je vladavine most prvi put i napravljen, a most je nakon kraja Drugog svjetskog rata i njegove obnove, nosio ime narodnog heroja Filipa Kljajića Fiće. U nastavku pogledajte video prilog RTV BN o planiranim rokovima za kraj radova na starom zvorničkom mostu:

Stanovnici centra Zvornika i Malog Zvornika zaželjeli su se mosta i svakodnevnih prelazaka sa jedne na drugu obalu Drine. Nakon više od 50 godina, ozbiljni radovi rekonstrukcije se izvode na mostu.

Svi se nadaju da će nakon rekonstrukcije mosta i granični prelaz između dvije države biti na većem nivou, odnosno da će preko njega moći prelaziti svi građani BiH. Podsjećamo da je prije rekonstrukcije granični prelaz bio moguć samo za stanovnike Zvornika i Malog Zvornika.

https://www.youtube.com/watch?v=VzIKUSteav0

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *