U noći subote na nedjelju u Bratuncu se desio incident u kojem su učešće uzeli četvorica mladića iz Bratunca i trojica policajaca koji su vršili dužnost nedaleko od policijske stanice u Bratuncu.

Četvorica dvadesetogodišnjaka pretukli trojicu policajca u Bratuncu
FOTO: Ilustracija
Prema informacijama kojima raspolažemo mladići uzrasta od 20 do 22 godine napali su policajce u toku vršenja njihove dužnosti te im nanijeli teže fizičke povrede. Zahvaljujući blizini policijske stanice i brze intervencije kolega, razbojnici i nasilnici su savladani i privedeni.

U nastavku prenosimo pristiglo saopštenje Policijske uprave Zvornik o ovom nemilom događaju:

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac, 28.05.2017. godine oko 01,30 časova, lišili su slobode lica S.B. (1996), M.B.(1995), M.M. (1996) i D.M. (1997), zbog počinjenog krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, 28.05.2017. godine, u blizini Policijske stanice Bratunac, od strane lica S.B., M.B., M.M. i D.M. došlo je do narušavanja javnog reda i mira, galamom i vrijeđanjem policijskih službenika nakon čega su fizički napali policijske službenike.

Trojica policijskih službenika su tom prilikom zadobili tjelesne povrede nakon čega im je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Bratuncu. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je prisustvo alkohola kod sva četiri osumnjičena lica.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem istražnih mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će, nadležnom tužilaštvu, biti podnesen izvještaj za navedeno krivično djelo.

U toku 2016. godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala šest slučajeva napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, od čega su u četiri slučaja meta napada bili policijski službenici.
Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i neapada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Portal Zvornicki.ba o osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i neapada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *