Područje Terenske jedinice Zvornik ovog jutra ima redovno snadbijevanje električnom energijom na području kompletnih teritorija grada Zvornik i opštine Osmaci. Olujno nevrijeme koje je sinoć protutnjalo Zvornikom i dijelom Kalesije prekinulo je snadbijevanje električnom energijom na većini dalekovoda na teritoriju koje pokriva Terenska jedinica Zvornik.

Olujno nevrijeme protutnjalo ove noći Zvornikom, vidljive štete na poljoprivrednim usijevima, nestanak električne energije u naseljima pored Drine, sabiraju se nastale štete... (FOTO)

Odmah nakon prolaska oluje, radnici i svi uposlenici TJ Zvornik izašli su na teren i kordinirano otklonili sve kvarove na svim dalekovodima. Kompleksan kvar  u ČTS 35/10 kW dalekovoda Karakaj-Kozluk-Branjevo otklonjen je za 20 minuta i brzom intervencijom  sve je vraćeno pod napon.

Radovi su najduže potrajali na tri trafostanice na izlazu iz centra grada prema Zlatnim vodama, radovi koji su trajali do iza pola noći dali su rezultat i električna energija je puštena stanovnicima i ovog dijela Zvornika.

Oluja i nevremena bilo je i u ranijim periodima, ali nikada ranije nije zabilježen ovako brz oporavak i otklon nastalih kvarova i to odmah po smirivanju oluje.

Veliku zahvalnost radnicima elktrodistribucije na brzim intervencijama i otklanjanju kvarova poslije velikog nevremena uputili su mnogo građani Zvornika.

Želimo istaći i da je sve radove na terenu kordinirao i zajedno sa električarima, monterima odrađivao i šef TJ Zvornik Mićo Jerkić, koji je na završetku radova na mreži kratko poručioo da ovaj postignuti uspjeh oporavka kompletne mreže nakon velikog olujnog nevremena nema cijenu i svim radnicima pričinjava ogromno zadovoljstvo.

(Zvornicki.ba)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *