Čipka, pamuk i štikla predsjednice Hrvatske "izazvala" pažnju u KataruHrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ne prestaje sa skretanjem medijske pažnje na sebe. Prije nekoliko sedmica izjavljivala je kako je radikalni islam, terorizam u Hrvatskoj i susjednim zemljama uvežen iz Katara i drugih bliskoistočnih zemalja. Danas je otišla u taj isti Katar kako bi unaprijedila privrednu suradnju Katara i Hrvatske.

Kako bi izbjegla direktne razgovore o svojim izjavama, predsjednica Hrvatske se izgleda odlučila na pokušaj skretanja pažnje izazovnim odjevnim predmetima koji po nepisanom pravilu u arapskom svijetu i vladarima pomute pamet pa im se srca omekšaju, a džepovi otvore.

Prema fotografijama koje su stigle iz Katara vidljivo je da je šeik Katara  na izazovno odjevanje Kitarevićke uzvratio klasičnim arapskim odjelom i navlačenjem papuča na noge. Zli jezici tvrde da je dobro što je šeik navukao papuče.

U nastavku prenosimo tekst sa portala Faktor.ba
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravila je u službenoj posjeti Državi Katar.

Susrela se s emirom Katara šeikom Tamimom bin Hamada bin Khalifa Al-Thanijem.

Čipka, pamuk i štikla predsjednice Hrvatske "izazvala" pažnju u KataruNakon svečanog dočeka hrvatske predsjednice u emirovoj palači održan je bilateralni sastanak službenih delegacija Hrvatske i Katara te tête-à-tête susret predsjednice Grabar-Kitarović i šeika Tamima bin Hamada bin Khalifa Al-Thanija.

Razgovaralo se o gradnji terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) na hrvatskom otoku Krku za koji Katar već godinama pokazuje interes za gradnju i snadbijevanje LNG-a svojim plinom. Druga tema razgovora bili su građevinski radovi uoči svjetskog fudbalskog prvenstva 2022. u Kataru što je prilika hrvatskim građevinskim firmama, a razgovaralo se i o prodaju hrvatskog oružja i vojne opreme.
Susret hrvatske predsjednice i katarskog emira obilježili su i modni detalji.
I dok je Kolinda Grabar-Kitarović izabrala čipkastu bež haljinu i štikle, nije stavila maramu da joj ne pokvari frizuru te tako istaknula svoju ženstvenost, Tamim bin Hamad bin Khalifa Al-Thani obukao je “standardno” arapsko odijelo i na noge navukao – papuče.

Čipka, pamuk i štikla predsjednice Hrvatske "izazvala" pažnju u Kataru

Faktor-Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *