Civilna zaštita Zvornik: Bez prijavljene štete uzrokovane olujnim vjetrom prethodnog dana na području Zvornika

Nakon završetka olujnog nevremena koje je prouzrokovao jak južni vjetar prethodnog dana, kontaktirali smo službu Civilne zaštite Zvornik kako bi saznali da li je i koliko štete bilo na području Zvornika. Rajko Jurošević, direktor Civilne zaštite Zvornik saopštio je za portal Zvornicki ba da prethodnog dana nije bilo prijavljene štete usljed olujnih vjetrova zbog kojih bi trebala intervenisati služba kojom rukovodi. Prema riječima Juroševića, nakon štete od Drine pravo je olakšanje da vjetrovi nisu napravili nove štete. Civilna zaštita je još uvijek u pripravnosti zbog bojazni od naglog topljenja snijega, a sinoć je na hidrocentrali bio stabilan protok vode, koji se kretao od 1000 do 1100 kubnih litara po sekundi dok je jutros manje od 100 kubnih litara po sekundi što nam ne daje pravo da odustanemo od pripravnosti, rekao je Jurošević za Zvornicki ba.

Za razliku od Civilne zaštite, službenici “Elektro-Bijeljina” u Terenskoj jedinici Zvornik imali su pune ruke posla, posljednji prijavljeni kvar prethodnog dana otklonjen je jutros prije devet časova na Kula Gradu dok su ostali kvarovi sanirani prethodnog dana. Za razliku od drugih dijelova BiH gdje u većini lokalnih zajednica nije normalizovano snadbijevanje električnom energijom, područje Zvornika i opštine Osmaci nema problema.

Pripadnici Pripadnici Službe profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice iz Zvornika imali su četiri intervencije, u Donjem Šepku i Kamenici, gdje su gasili šumske požare, u Drinjači, požar na niskom rastinju, te jednu tehničku intervenciju u naselju Grobnice.

Službenici putnih službi uklanjali su oboreno drveće sa magistralnih i lokalnih puteva tokom dana, nisu prijavljeni veći zastoji u saobraćaju.

Jutros je sve dočekalo naglo zahlađenje koje bi narednih dana moglo prerasti u sniježno (ne)vrijeme.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *