Civilna zaštita Zvornik: Stabilna situacija, popunjenost korita rijeke Hoče 30%, a Sapne 40%

Protok rijeke Drine prema podacima HE Mali Zvornik jutros je iznosio  510 m3/s, popunjenost korita rijeke Hoče je 30 %, a Sapne 40%, što znači da je u blagom povećanju, sada sve zavisi od količina padavina rekao je Rajko Jurošević, rukovodilac Službe civilne zaštite grada Zvornika.

Civilna zaštita Zvornik: Stabilna situacija, popunjenost korita rijeke Hoče 30%, a Sapne 40%
Rajko Jurošević

On je rekao da su ekipe Civilne zaštite na terenu, prate situaciju  i ukoliko dođe do potencijalnih problema obratiće se javnosti. Jurošević  je rekao da je za sada relativno nizak vodostaj bujičnih vodotoka  i da se mogu apsorbovati neke veće padavine, ali sve zavisi od dužine i količine padavina, pa se ne mogu davati procjene da li će takvo stanje i ostati.

Jurošević je istakao da je stanovništvo u ugroženim naseljima, koje je do sada bilo plavljeno, obavješteno i pozvano na dodatni oprez. Iz Gradske uprave su nam rekli da je stanje na terenu trenutno stabilno, oni su pozvali građane Zvornika da ne prilaze rijekama, zbog klizavog terena, kako bi predupredili neželjene posljedice, takođe su uptili apel da se iz predstrostrožnosti  za promet vozila i ljudi ne koristi stari most u naselju Ulice.

Kako saznajemo u  podne će biti odžan i redovan sastanak Štaba Civilne zaštite kako bi se sumirali podaci sa terena, a nakon toga će biti izdato i saopštenje za javnost.

(radio Osvit)

Pročitaj i ovo...
Loading...