CJB Zvornik: Poziv građanima da na vrijeme preuzmu putne ispraveCentar javne bezbjednosti Zvornik poziva sve građane koji su predali zahtjev za izdavanje putnih isprava da iste preuzmu u zakonom propisanom roku, kako bi izbjegli nepotrebne troškove.

Ovaj poziv najviše se odnosi na građane Zvornika koji borave u dijaspori. Zvorničani razasuti širom svijeta imaju naviku da između dvije posjete domovini prvom posjetom podnesu zahtjev za izdavanje pasoša ili lične karte kako bi drugom posjetom iste dokumente preuzeli. Obično se dvije posjete obave u periodu od tri mjeseca koliko je i krajnji rok za preuzimanje dokumenata. Ukoliko je posjeta domovini u intervalu od tri mjeseca onda i nije problem jer pored tri mjeseca roka da se preuzme dokument tu je period od 30 dana izrada pasoša ili druge putne isprave.

CJB Zvornik: Poziv građanima da na vrijeme preuzmu putne isprave

Naime, zakonski rok za izradu putne isprave, u skladu sa važećim propisima je 30 dana, a rok za preuzimanje izrađene putne isprave je 90 dana. Ukoliko građani putnu ispravu ne preuzmu u navedenom zakonskom roku, ona se poništava. Podsjećamo građane da je cijena putne isprave za djecu do tri godine 30 KM, od tri do 18 godina je 40 KM, dok za punoljetna lica iznosi 50 KM. Takođe, zakon je propisao mogućnost izrade putne isprave u roku kraćem od propisanog i cijena te putne isprave je 250 KM, sa rokom izrade od 72 sata, stoji u saopštenju za javnost Centra javne bezbjednosti Zvornik

(osvit-zvornicki)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *