Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske i Gradskog odbora Crvenog krsta Zvornik juče su uručili poklone Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama i Udruženje lica sa posebnim potrebama “Ruka – Ruci”, te Dječijem vrtiću “Naša radost”.

Crveni krst u dječijoj nedjelji posjetio vrtić i Centar za djecu ometenu u razvoju
Pokloni Centru za djecu ometenu u razvoju

Misija Crvenog krsta, nije samo socijalno-humanitarna djelatnost, nego i njegovanje zdravog načina života, stravanje zdrave mlade ličnosti, rekao je generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske , Đoko Mihajlović. “ Djeca uvijek imaju našu pažnju, ali u okviru Dječije nedelje naše aktivnosti usmjerene ka djeci, još više intenziviramo. Mi stariji smo u obavezi da im obezbijedimo uslove za zdravo i lijepo odrastanje, rekao je Mihajlović.

Crveni krst u dječijoj nedjelji posjetio vrtić i Centar za djecu ometenu u razvoju
Unutrašnjost Centra
Ovo je nedelja u kojoj prije svega hoćemo da ukažemo na prava djece i da se svi ponašamo u skladu sa tim. Pažnju naročito usmjeravamo na djecu sa posebnim potrebama i smatramo da je uvijek potrebno još više uraditi za njih, kao društvo u cjelini.

Takođe, i u vrtiću želimo da doprinesemo stvaranju dobrih uslova, makar i skromnim poklonima , rekao je Mihajlović.

Dana Mićić, sekretar zvorničkog Crvenog krsta, istakla je da Crveni krst, kao najveća humanitarna organizacija, obilježavanje Dječije nedelje uvrstio među svoje tradicionalne aktivnosti. Danas smo uručili kolica za djecu sa smetnjama u razvoju, te školski pribor, slagalice, slikovnice, higijenska sredstva, igračke i slatkiše. Poklone su obezbijedili Crveni krst Republike Srpske i gradski Crveni krst , rekla je Mićićeva.

Crveni krst u dječijoj nedjelji posjetio vrtić i Centar za djecu ometenu u razvoju
Mićićeva sa volonterima crvenog krsta

Ona je najavila da će u Dječijoj nedelji posjetiti i druge škole u kojima će biti održana predavanja o pravima djeteta i njihovim obavezama i dužnostima.

Slavica Ćurić predsjednica Udruženja građana sa poteškoćama u razvoju “ Ruka ruci” je rekla da ovo udruženje broji 60 članova od kojih najmlađi dolaze u Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama.Crveni krst u dječijoj nedjelji posjetio vrtić i Centar za djecu ometenu u razvoju
Posjeta gradskom vrtiću

Ona je istakla da je pomoć od Crvenog krsta veoma značajna za njih, i zahvalila se na brizi za djecu sa smetnjama u razvoju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *