Zvornik je nedavno dobio status grada, a sportski kolektiv sa najdužom tradicijom fudbalski klub Drina se približava statusu seoskog kluba.

Da li će se ugasiti FK Drina Zvornik!?
Zvornicki hram fudbala

U klubu je trenutno opšte rasulo i jedini koji su ostali da rade su treneri iz omladinskog pogona, oni su nedavno imenovani za stručni štab prvog tima.

Predsjednik Jelenko Vasić i sportski direktor Milan Đokić podnijeli su ostavke, a u isčekivanju je Skupština kluba FK Drina Zvornik. Skupština bi trebala prihvatiti izvještaje o dosadašnjem radu, kao i podnijete ostavke ili  odbiti, pored toga obavezna je predložiti i imenovati novo rukovodtsvo, plan i rad kluba u narednom periodu.

Imenovanje Ace Kostića za šefa stručnog štaba prvog tima i prvog mu saradnika Velje Cvijetinovića sa oduševljenjem je prihvaćena u gradu jer to znači da će zvornička djeca napokon dobiti pravu priliku da pokažu svoj talent i znanje stečeno u omladinskim selekcijama kluba sa najdužom tradicijom u Podrinju.
Nažalost dobra vijest je ubrzo popraćena poprilično lošim vjestima i to da dva čovjeka koja su najviše vukla u proteklom periodu podnose ostavke, ne vide se novi tegljači, fudbaleri odlaze, pripreme ne počinju, Skupština se ne održava.

Jelenko Vasić predsjednik FK Drina Zvornik najavljuje bolje dane u klubu
Svetinja

Alumina je prema riječima sportskih radnika u gradu prekinula svaki vid finansiranja sportskih kolektiva Zvornika pravdajući to stečajem u kojem se nalaze.

Sve ovo izazvalo je lavinu špekulacija u zvorničkoj čaršiji od toga da je ovo posljednji korak ka gašenju kluba da bi se tu izgradio novi poslovno-stambeni objekt do toga da se sprema potpuni preporod kluba i borba za povratak u društvo najboljih gdje je Zvorniku i mjesto.

Šef stručnog štaba prvog tima Drine, Aco Kostić zabrinut je razvojem situacije i neizvjesnošću koja se nadvila iznad kluba.

Da li će se ugasiti FK Drina Zvornik!?
Adut FK Drina generacija 1999.g. FOTO: Iz vremena dok su Drinini kadeti harali kadetskom premijer ligom koje je predvodio Aco Kostić

Ovo je najteži period za fudbalski klub Drina, nikada manje izvjesnosti i zainteresiranosti nije bilo. Krivica se prebacuje sa jednih na druge, privatnici tvrde da im gradska uprava nije pouzdan partner, gradska uprava tvrdi da izmriuje svoje obaveze i to da kada bi imala pouzdanog partnera da ih prati sa ulaganjima, društvo Drine među najboljim u Premijer ligi nikad ne bi bilo upitno.

Dok se krivica prebacuje, mi gubimo dane ali i fudbalere, pitanje je kada ćemo ostati bez kompletnog prvog tima, a pitanje je i kako zadržati naše fudbalere koji su ove godine izašli iz juniorskog pogona da nas i oni ne napuste, pa da nemamo dovoljno registrovanih fudbalera kada sezona počne.

Nemamo se kome obratiti, ne mogu fudbalerima reći kada pripreme počinju, a kamoli šta mogu očekivati i šta nam je cilj u sezoni koja nam slijedi.

Sramotno je da jedno Etno selo 20 kilometara od Bijeljine ima više ambicije od grada Zvornik, pa jel moguće da je jedan Boris Stanišić jači, sposobniji i hrabriji nego svi mi u ovom gradu koji se dičimo i ponosimo Drinom?

Da ne bude zabune, najviše bih volio da je Boris Stanišić iz Zvornika i da predvodi Drinu kao lider kluba u društvo najboljih kako to najavljuje da će uraditi sa Zvijezdom 09 iz Etno sela.

Čini mi se da smo postali manjina u vlastitom gradu, mi koji volimo Drinu manjina u odnosu na one što je ne vole ili im svejedno. Pitaju li se ljudi gdje će im djeca trenirati, ako se Drina ugasi? U Karakaju, na Diviču, Jardanu? Jel treba da putuju i izlažu se riziku pruge, magistralnog puta, jezera?

Svi koji misle da im je dovoljno to što su opredijeljeni za Zvezdu ili Partizan nek se zapitaju kako će svoju djecu odvesti da upišu u njihove akademije ili kako da odu sa svojom djecu da pogledaju neki njihov meč. Treba voljeti svaki sportski kolektiv i klub bez obzira odakle dolazio, ali je obaveza svakog Zvorničanina i Podrinjca da voli Drinu jer Drina je jedna Drina se voli.

Završio je svoju emotivnu izjavu šef stručnog štaba Drine Aco Kostić za portal Zvornicki.ba

Zaista, mogli ste prethodnih mjeseci pročitati da omladinske škole Drine osvajaju skoro svaki vikend turnir na kojem nastupe, što govori o talentu djece sa ovog područja.
Naš je grijeh ukoliko toj djeci ne omogućimo da treniraju i razvijaju svoju sportsku karijeru za koju su od Boga nadarena.

Da li će se ugasiti FK Drina Zvornik!?
Grehota bi bilo ovo pretvoriti u beton

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *