Danas bez struje naselje Jusići i mjesta koja se napajaju sa trafostanica Čirilovo Brdo i Ora1Prema Saopštenju pristiglom iz “Elektrodistribucije” radna jedinica Zvornik sutra će dobar dio teritorija grada Zvornik biti bez električne energije.

Kompletna oprema se mjenja u trafostanicama u Jusićima, ali i u trafostanici Ora 1. Zbog mijenjanja kompletne opreme u trafostanicama u Jusićima,  ova mjesna zajednica neće imati električne energije u periodima od 10i30 do 11i30, a zatim od 12i30 do 13i 30 minuta. Jedan dio mjesne zajednice Jusića neće imati struje u prvom periodu, a drugi dio naselja neće imati električnu energiju u drugom navedenom terminu.

Trafostanica Ora 1 će takođe imati kompletnu zamjenu opreme. Naselja k0ja se napajaju iz ove trafostanice neće imati električnu energiju u period od 8i30 do 9i30.

Rasjeka će biti obavljena na mreži koju napaja trafostanica Ćirilovo Brdo. Rasjeka će se vršiti u periodu od 8i30 do 11sati i 30 minuta. Iz Elektrodistribucije u poslanom saopštenju nisu pojasnili koja će to naselja ili dijelovi mjesnih zajednica koja gravitiraju Ćirilovom brdu ostat bez napajanja električnom energijom u periodu vršenja neophodne rasjeke.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *