Od danas u 15 sati do sutra u 5 sati, te od sutra u 15 sati do ponedjeljka, 20. aprila, u 5 sati zabranjeno je kretanje radi sprečavanja širenja koronavirusa u Republici Srpskoj. Ova uredba počinje danas i zabrana je kretanja nakon 15 časova, a do 15 sati možete se kretati slobodno, kako u svom mjestu prebivališta, tako i izvan njega.  Ove subote, takođe se možete kretati do 15 sati, a onda počinje policijski čas koji zabranjuje kretanje sve do ponedjeljka i jutarnjih časova. Cijelu nedjelju obavezni ste biti u svojim domovima. Zvornik je donio i posebne mjere kako bi se olakšalo roditeljima djece sa poteškoćama u razvoju. Odluka o kretanju izvan mjesta prebivališta još uvijek nije konačna, moguće su izmijene u toku dana.

djeca sa poteskoacama

Vlasnici pasa takođe će na području Zvornika imati poseban režim, kako bi svoje ljubimce mogli prošetati.

Danas od 15 sati počinje poseban režim policijskog časa na području RS i Zvornika

Iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću saopćeno je da se zabrana ne odnosi na zdravstvene radnike koji su na zadatku, osobe kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) koji su na zadatku, druge pripadnike agencija za sprovođenje zakona i organizacija koja vrše javna ovlaštenja, koji su na zadatku, te lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada.

Zabrana se ne odnosi ni na osobe kojima MUP Republike Srpske izda dozvolu za kretanje, niti na domaće i strane prevoznike koji vrše prevoz stvari u drumskom saobraćaju uz predočavanje dokaza o vršenju prevoza (potvrda o potrebi kretanja, potvrda o angažovanju vozača, međunarodni tovarni list-CMR, otpremnica, putni nalog).

(Zvornicki.ba/Nezavisne)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *