Od danas, tačnije od jutros u našem gradu Zvorniku, otvorena je nova šoping destinacija,  odnosno trgovinska radnja odjeće i obuće SM&KA. Lokacija – do Sportskog centra Zvornik prema autbuskoj stanici.

Butik polovne robe - SM&KA

Radnju su otvorili Kemira i Mirsad Subašić koji su se prije nekoliko godina u Zvornik vratili iz daleke Australije. Posjetioci će imati priliku da se obuku od glave do pete po najpovljnijim cijenama riječi su vlasnika ove novootvorene radnje.

Mi volimo svoje rodno mjesto, volimo svog grad, hodali smo po tuđini i stranom svijetu, ali nigdje nije kao na svome. Tamo u tuđini zaradili smo nešto novca, i odlučili da se vratimo u svoje mjesto, da pokrenemo neki biznis i ovdje ostanemo i živimo od svog rada, jer najljepše je u mjestu gdje ste rođeni – ističe Mirsad Subašić. On dodaje da je uvidio da u Zvorniku postoji niz radnji koji također imaju isti ili sličnu djelatnost, ali da su im cijene previsoke, posebno za standard našeg stanovništva. Naša roba je uvezena iz inostranstva, kvalitetna i po veoma jeftinim cijena, što je i naš slogan – “obuci se i obuj – jeftino”. U planu smo ako Bog da za koji dan otvoriti još jednu radnju u mjestu Đile kod Karakaja, gdje ćemo našim sugrađanima nuditi i bijelu tehniku, razne alate i mašine, računarsku opremu, kao i  odjeću i obuću. 

butik Subašića

U trenutku naše posjete, butik je bio poprilično pun kupaca, koji su došli na otvaranje, i da pregledaju ponudu ovog butika. Na otvaranju prisustovao je i odbornik Elmedin Bošnjak, koji je još od prvih dana bio podrška i pomoć Subašićima sve do ovog svečanog trenutka otvaranja i puštanja u rad.

Veoma sam sretan kad vidim da naši povratnici, Bošnjaci, započinju neki biznis, a pored toga veliki je uspijeh da su otvorena nova radna mjesta, čime se polahko riješava egzistencijalno pitanje nekoliko naših povratnika, a posebno u ovom slučaju kad su u pitanju dvije mlade osobe, jer znamo da omladina sve više napušta naše krajeve i traži egzistenciju van domovine. Subašićima želim puno sreće, da ako Bog da pored ove dvije radnje otvore i treću, četvtu pa i više, a samim time zaposlili bi još više osoba. Da im bude sretno, te kao i dosad uvijek sam tu da pomognem koliko mogu i umijem – riječi su odbornika Elmedina Bošnjaka.

smika3Novootvoreni butik svojim mušterijama trenutno nudi ljetnu obuću i odjeću uz veoma pristupačne cijene, od 5 do 20 konvertabilnih maraka.

Veoma važan podatak da je Subašić otvaranjem ove dvije radnje, zaposlio dvije omladinke, koje su skinute sa Biroa za zapošljavanje, i koje će od sad biti osigurane i živjeti od svog rada.

Današnjim kupcima vlasnici su obezbjedili i prigodne poklone i na taj način još više uveličali ovo svečano otvaranje.

Radno vrijeme butika je svaki radni dan i subotom, u vremenu od 09 – 17h.

Pozivamo sve naše sugrađane da dođu, posjete nas, uvjere se u kvalitet naših proizvoda a garantujemo da će se i ponovo vraćati u našu trgovinu – kroz osmijeh na kraju razgovora poručuje Mirsad Subašić.

U nastavku Zvornički.ba donosi Vam nekoliko fotografija ovog lijepog objetka.

 

butik SM&AK 1


DSC_0346


DSC_0349


DSC_0348

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *