I danas su ljekari i ostali radnici bolnice Zvornik organizovali mirni protest zbog smjene direktora Milorada Drljevića koga je Vlada RS razriješila dužnosti prošle sedmice zbog loših medjuljudskih odnosa u ovoj ustanovi.

Danas protesti upozorenja u zvorničkoj bolnici

To obrazloženje zaposleni u bolnici negiraju, dajući podršku okupljanjima smijenjenom direktoru . Proteste će, kako navode, organizovati svaki dan u podne dok se ne udovolji njihovim zahtjevima, a najavljuju i neke radikalnije mjere

Odlučno ostajemo pri svojim zahjevima: opoziv nezakonite smjene Drljevića, dolazak ministra Bogdanića u Zvornik kako bi se upoznao sa stanjem u našem kolektivu i odlazak naše delegacije kod predsjednika RS kako bi ga lično upoznali sa dešavanjima u ovoj ustanovi, kaže ljekar Zoran Komljenović.
Zaposleni u zvorničkoj bolnici, bar oni koji su i danas izašli na proteste, ne mire se sa smjenom dosadašnjeg direktora Milorada Drljevića ali ni imenovanjem Jovana Okuke na njegovo mjesto. Pozivaju čelnike gradskog odbora SNSD Zvornik da se javne izjasne da li su za ove promjene koje mogu doprinijeti samo narušavanju poslovanja ove ustanove

Drljević je uspješno odoljevao stranačkom zapošljavanjau, bojimo se da će dolaskom novog direktora po stranačkoj liniji u predizbornoj godini doći do velikog priliva novih radnika i nemedicinskog osoblja. Pitanje je šta će se mnogo toga dešavati, i nije ovo samo borba za Drljevića već za nas, naš položaj i ustanove u kojoj radimo,ističe doktor Goran Bjeković, najavljujući mogućnost štrajka ali i nekih drugih mjera bojkota novog direktora.

Pogledajte i video prilog BN televizije

BN televizija