U Republici Srpskoj od danas se ukida ograničenje kretanja, odnosno policijski čas, ali i mjera samoizolacije za sve koji su ranije prešli granicu BiH.

FOTO: Ilustracija
FOTO: Ilustracija

Zabrana kretanja na teritoriji Republike Srpske ranije je bila na snazi od svake večeri od 22 časa do pet časova ujutru narednog dana. I dalje je obavezno nošenje zaštinih maski na otvorenom i držanje distance.

Narodna skupština juče je donijela odluku o ukidanju vanrednog stanja koje je bilo uvedeno zbog epidemije virusom korona. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srpske”.
Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je juče u Narodnoj skupštini da su stvoreni uslovi za ukidanje vanrednog stanja, ali da će Republički štab za vanredne situacije nastaviti da obavlja svoje obaveze.

– Svjesni smo činjenice da i danas imamo određeni broj ljudi koji su pozitivni na virus, da ćemo ih imati i u narednim danima i moja molba je da ovo ne znači da smo došli u poziciju da možemo reći sad ćemo se opuštenije ponašati ili zaboraviti sve mjere koja nam struka nalaže – rekao je je Višković.

Vanredno stanje u Republici Srpskoj proglašeno je 28. marta zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

(srpskainfo)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *