Danas u Zvorniku bez novozaraženih korona virusom, dva pacijenta transportovana za UKC Banjaluka jer je zvorničko COVID odjeljenje popunjeno

Situacija je dodatno pogoršana. Dva pacijenta transportovana na UKC Banja Luka sa teškom kliničkom slikom. Prema nezvaničnim informacijama u zvorničkoj bolnici se priprema novo COVID odjeljenje jer broj pacijenata sa pogoršanom kliničkom slikom stalno se povećava

Zbog aktuelne epidemiološke sutuacije Gradski štab za vanredne situacije donio je zaključak kojim se u ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači. Na današnjoj sjednici odlučeno je da kulturno-zabavna manifestacija „Zvorničko ljeto“ ove godine neće biti održana.

Rukovodiocima ustanova i preduzeća preporučeno je da na ulazima obezbijede beskontaktne toplomjere i zabrane ulazak licima sa povišenom tjelesnom temperaturom, a građanima da u parkovima, teretanama, na bazenima i svim drugim javnim mjestima održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra.

Na području grada Zvornika, prema podacima Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja, u protekla 24 časa nema novozaraženih virusom korona.  Od 8. juna do danas ukupno je testirano 1.049 osoba. Pozitivno je bilo 157 lica od kojih je za 26 istekla i propisana kućna izolacija nakon dva uzastopna negativna testa. Još 45 osoba bile su na dva uzastopna testiranja negativne i one su u kućnoj izolaciji.

Aktivno je 86 slučajeva.  Mjera kućne izolacije izrečena je za 370 osoba, a završena je za 448 lica. U COVID odjeljenju zvorničke Bolnice smješteno je sedam pacijenata, četiri su iz Zvornika i po jedan iz Bratunca, Osmaka i Vlasenice, svi relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja. U protekla 24 časa dva pacijenta su transportovana u UKC Banjaluka zbog teških oblika bolesti.

Inspekcijski organi pojačali su kontrole poštovanja preventivnih mjera.  Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, izbjegavaju skupove, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik i Štaba za vanredne situacije.

Pročitaj i ovo...
Loading...