U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju nalaze se 22 lica za koje je pregledom utvrđeno da nemaju simptome zaraze virusom korona. Jutros su uzeti brisevi od 10 osoba i rezultati se čekaju, a u republičkom karantinu za pozitivne nema smještenih lica.

Danas u Zvorniku počeli raditi kafići, restorani, frizeri, zubari, kladionice, čeka se 12 rezultata za korona virus, kazna zbog maske...

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja u Zvorniku sprovela je ukupno 287 testiranja, od čega je 271 uzorak bio negativan, a četiri pozitivna. Očekuju se rezultati za 12 briseva.

Na području Zvornika u poslednjih 24 sata jedno lice je kažnjeno zbog nenošenja zaštitne opreme na javnom mjestu.

Komunalna policija je izvršila 49 kontrola i sve su bile uredne.

U kućnoj izolaciji na području grada je 268 lica, a ova mjera istekla je za 1.255 osoba.

Na graničnom prelazu zabilježeno je 1.706 prelazaka granice od čega na ulazu u BiH 940 i na izlazu 766.

Uz pridržavanje mjera za sprečavanje pojave i širenje bolesti Covid-19 na radnom mjestu koje je propisao JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ danas su sa radom počeli ugostiteljski objekti za ishranu i piće, fitnes centri, privatne stomatološke ambulante, frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje i djelatnosti za njegu i održavanje tijela, priređivači igara na sreću.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije od danas je uspostavljen i javni prevoz na područnim i republičkim autobuskim linijama sa popunjenošću do 50 posto u skladu sa definisanim dozvoljenim rasporedom sjedenja.

Dječiji vrtić „Naša radost“ sa radom će početi nakon 1. juna, jer se više od 80 posto roditelja tako izjasnilo.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik poziva građane da odgovornim ponašanjem brinu o svom zdravlju, da poštuju propisane mjere i naredbe.

Saopštenje Štaba za vanredne situacije grada Zvornik prenijeli smo u potpuosti.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *