Danas u Zvorniku potvrđeno šest novih slučajeva infekcije korona virusom, danas u BiH potvrđeno 140 slučajeva infekcije

0
FOTO: Ilustracija

Na području Zvornika ukupno je 66 osoba pozitivnih na virus korona, saopšteno je iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik. Do sada je testirano 817 lica, a za 18 njih se očekuju rezultati.

U kovid odjeljenju zvorničke bolnice smješteno je osam pacijenata iz regije Birač, a samo je jedan febrilan. Ostala lica iz ovog odjeljenja su zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja. Sinoć je uzeto sedam kontrolnih briseva u Republičkom karantinu „Dom za učenike“ u Bijeljini.

Neradni dani za vaskršnje praznike na području Zvornika
FOTO: Zvornicki.ba

Izrečenu mjeru kućne izolacije u Zvorniku ima 312 osoba, dok je 129 izašlo iz izolacije. Кomunalna policija kontroliše provođenje ove mjere.

Do 6. jula ostaju na snazi ranije donesene mjere. Ograničen je rad svih poslovnih subjekata do 23:00 časa, zabranjeno je okupljanje više od 50 lica na javnom mjestu, obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao i održavanje fizičke distance i dezinfekcija.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru.

Budimo odgovorni prema sebi i drugima, izbjegavajmo javna okupljanja i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

Portal BHRT-a prenosi da je danas u cijeloj BiH potvrđeno još 140 slučajeva infekcije korona virusa kod osoba različite starosne strukture. BHRT portal dalje prenosi:

U protekla 24h, u Federaciji BiH testirana su 853 uzorka, od kojih je 87 pozitivno na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 51 668 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1819 osoba.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 1022 pacijenta, dok je trenutno aktivno 745 slučajeva pozitivnih na COVID-19.

Od 52 potvrđena smrtna ishoda u Federaciji BiH, 34 osoba je muškog spola (65.38%) i 18 ženskog spola (34.62%). Što se tiče starosne strukture, 34 preminula pacijenta (65.39%) su imala preko 65 godina.

Danas su registrovana i tri nova smrtna slučaja u FBiH, sva tri sa područja Tuzlanskog kantona.

RS: Još 53 novozaražene osobe

U posljednja 24 časa u RS izvršeno je testiranje 386 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 53 osobe.

Danas u Zvorniku potvrđeno šest novih slučajeva infekcije korona virusom, danas u BiH potvrđeno 48 slučajeva infekcije koronom
Korona dijagram na 22.juni 2020.g.

Radi se o 32 muške i 21 ženskoj osobi, od kojih je 20 mlađe, 25 srednje i osam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po 10 osoba je iz Banjaluke i Ljubinja, osam iz Vlasenice, šest iz Zvornika, pet iz Bratunca, po tri iz Čelinca i Doboja, dvije iz Kozarske Dubice i po jedna iz Modriče, Pala, Ugljevika, Srebrenice, Kostajnice i Nevesinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.090 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 121 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.300 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 35.684 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 116, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 47, a u opštim bolnicama 69.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 171.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.061 osoba, a nadzor je završen kod 36.571 osoba.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...