Danas su predstavnici Udruženja “Kobre”, posjetili majku Muliju Imširović (u narodu poznata pod imenom Aiša), koja je prije 15-tak dana doživljela moždani udar, te brzom intervencijom porodice i doktora spašen joj je život.

Demobilisani borci ARBiH u posjeti bolesnoj majci svog ratnog poginulog saborca
Posjeta majci Aiši

Naime, Aiša je majka njihovog saborca Semira Imširovića koji je priznanjem “Zlatni ljiljan” posthumno nagrađen za izuzetnu hrabrost i požrtvovanost .

Demobilisani borci ARBiH u posjeti bolesnoj majci svog ratnog poginulog saborca
Semir Imširović

Današnji predstavnici Udruženja koje okuplja bivše saborce Semira Imširovića obišli su njegovu majku Aišu. U posjeti su boravili Izudin Ahmetbegović, Sead Lolić i odbornik u Skupštini Grada Zvornik, Elmedin Bošnjak, a ovom prilikom uručeni su prigodni pokloni, te podsjetili majku da nije sama,  i da preživljeli saborci nikad neće zaboraviti roditelje svojih prijatelja koji nisu imali tu sreću danas da budu među živima.

Majka Aiša, trenutno se nalazi u Kalesiji kod snahe i unučadi, i po priči porodice oporavak traje veoma dobro i ide ka pozitivnom, što je znak da heroj Semir,  potiče od veoma hrabre i jake majke.

Porodica se zahvalila na posjeti,  a posebno što su to uradili saborci njezinog sina, koji su ovim potezom učinili rijedak primjer u današnjem vremenu, jer ovakvih slučajeva, nažalost ima širom naše domovine, gdje su roditelji poginulih saboraca prepušteni sami sami i nema im ko pomoći, pa makar u vidu čaše vode.

Posjeta majci Aiši 2
Majka Aiša sa svojom porodicom

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *