Detalji svirepog ubistva u Živinicama
FOTO: (ilustracija)

Živiničko naselje Zelenika obavijeno je tugom nakon što je u srijedu uvečer u susjednom Gračanica Selu pucnjima iz lovačke puške ubijen 24- godišnji Sedin Mušić.

Smrtonosne hice iz sačmarice ispalio je njegov školski drug Omer Fatić (26), s kojim je, kako se priča, proveo cijeli jučerašnji dan.

– Imam četvero djece, ali mi je Sedin najmlađi. Kada su mi javili da je ubijen, nisam mogao povjerovati. Kamo sreće da nikad nisam dočekao ovaj dan – kaže za portal “Avaz” Zijad Mušić, otac ubijenog Sedina.

Ispred njihove nedovršene porodične kuće ukupio se veliki broj rodbine, prijatelja i komšija. Svi s nevjericom pričaju o kobnom događaju.

– Ne možemo povjerovati da se ovo dogodilo. Sedin je bio primjeran mladić. Iskreno nam je žao zbog ovog velikog gubitka za čestitu porodicu Mušić – govore komšije.

Fatić je osumnjičen da je ispred svoje kuće u mjestu Gračanica kod Živinica u Mušića, koji je bio u automobilu, ispalio dva hica iz lovačke puške-šačmarice, nakon čega je Mušić preminuo.

– Utvrđeno je da su prethodno dva mladića zajedno proveli dan, a u večernjim satima su došli automobilom do kuće osumnjičenog. Najvjerovatnije je ubistvu prethodila svađa, te je Fatić ušao u kuću, uzeo sačmaricu i u oštećenog, koji je sjedio u automobilu, ispalio dva hica u gornji dio tijela – navodi portparol Tužiteljstva TK Admir Arnautović.

Uviđaj su u srijedu uvečer obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalisitičke policije PU Živinice.

U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost Tužilaštva.

Neon Kalesija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *