Detaljne i zvanične informacije o napadu nožem na policajca i pucanja iz službenog oružja

Lišeno slobode lice zbog KD „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, naslov je pristiglog saopštenja iz Policijske uprave Zvornik koje u nastavku prenosimo u potpunosti:

Policijski službenici Policijske stanice Milići su 15.03.2024. godine, lišili slobode lice inicijala D.M. iz Milića zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, istog dana, oko 19,00 časova policijski službenici su tokom redovnih poslova i zadataka došli do saznanja da se u jednoj ulici u Milićima nalazi lice koje posjeduje hladno oružje. Postupajući po navedenom, policijski službenici su navedenom licu izdali upozorenje, a potom i naređenje da odloži hladno oružje o koje se isto oglušilo. Zbog pružanja aktivnog otpora od strane lica D.M., policijski službenici su radi zaštite lične bezbjednosti i bezbjednosti drugih lica, ispalili metak upozorenja. Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su izvršili uviđaj na licu mjesta.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Područna kancelarija Vlasenica, koji je naložio da se nakon dokumentovanja događaja tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *