PRIČA DRUGA

Divički komarci i eurobasket
Hasan Hadžić

Na prvim utakmicama evropskog košarkaškog prvenstva naše reprezentativke su, prema novinskim izvještajima, sve vrijeme nešto petljale i mučile se oko šorceva. Ne, nije stvar bila u gaćama već u češanju. Djevojke su noktima prelistavale sjećanja na svoju zvorničku fazu priprema. Da sjećanje bude upečatljivo, a češanje dubinsko, potrudili su se divički komarci, za vrijeme boravka košarkašica u “Vidikovcu“. Ti znaju gdje i kako da ubodu. Jako neobični komarci. Eto,košarkašice su susretale komarce u Koreji i drugim dijelovima svijeta, pa i znatno krupnije i ružnije. Ali na tako podmukle, bezobrazne i otrovne, kao što su ovi divički, još nisu naišle.

Ta bića su svojim agresorskim ponašanjem, donekle, pokvarila divne utiske reprezentativki o nama: o „bečkoj“ posluzi u „Vidikovcu“, opštenarodnoj pažnji i ljubaznosti na svakom koraku, licima akcijaša – opaljenim suncem i zanosom i svemu ostalome.
Dobro sad, oni nečiji propusti u organizaciji prevoza od hale do hotela, brzo su zaboravljeni. Nije to ujed da traje. Desilo se da je autobus dva puta kasnio, pa su košarkašice bile prinuđene da iskažu svoj stoperski talenat.
Prebacivale se kako je koja stigla. Najgore su prošli treneri. Njih je taksirala jedna traktorska prikolica puna kamena. Naši vozači, naime, kupe po putu samo ženski svijet, a ko je trenerima kriv što nisu žene. Uostalom, nisu ni oni završili u nekoj drobilici niti, recimo, u podlozi kameničkog asfalta već, ipak, u hotelu.

A divički komarci ne moraju da se stide. Jer, naše reprezentativke napraviše veliki uspjeh u Španiji. Jeste da je u početku bilo češanja, ali zato su sve vrijeme pucale od neke neobjašnjive snage. Neobjašnjive sportskim ekspertima, ali mi, naravno, znamo da je to blagotvorno dejstvo onih napasnika. Čudotvorni divički doping. Možda te činjenice treba iskoristiti kao reklamu pa i druge ekipe privući kod nas na pripreme. Zamislite „Vidikovac“ sa deset spratova, krcatih kojekakvim reprezentacijama. A u reklamnim prospektima piše:

Želite li osvojiti medalju – dođite na kuru ubadanja u Zvornik! Dobar pos’o da se napravi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *