Gradski štab za vanredne situcija donio je danas odluku da Dječiji vrtić „Naša radost“ počne sa radom 1. juna, saopštio je komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Dječiji vrtić „Naša radost“ počinje sa radom 1. juna, ovog ponedjeljka (VIDEO)

Gradonačelnik je rekao da se čekalo da bude povoljnija epidemiološka situacija kako bi ova ustanova otvorila vrata za najmlađe Zvorničane.

„Mi smo svjesno čekali, iako smatram da je u našem gradu epidemiološka situacija sve vrijeme vanrednog stanja bila povoljna, jer srazmjerno broju stanovnika, mi smo možda grad sa najmanje inficiranih osoba virusom korona, imali smo ih tri.

Gradonačelnik je upoznao novinare i da su usklađene odluke Gradskog štaba za vanredne situacije sa zaključcima Republičkog štaba a koje se odnose na radno vrijeme apoteka i trgovinskih radnji koje je vraćeno na režim od prije uvođenja vanredne sitacije, radno vrijeme ugostiteljskih radnji koje je od 6:00 do 23:00 časa.

„Sa radom su počeli velnes i spa centri, a još uvijek su zabranjene takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, kao i sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica. I pored povoljne epidemiološke sitaucije pozivam sve sugrađane da se i dalje čuvaju, da drže fizičku distancu, da izbjegavaju skupove gdje ima puno ljudi.“

Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković rekao je da su ispunjeni svi uslovi da ova ustanova počne sa radom uz poštovanje svih preporuka Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstva prosvjete i kulture.

„Danas i sutra biće uzeti brisevi za testiranje od svih radnika vrtića i nama je drago da je to uvedeno kao obaveza. Po jednoj od novih preporuka u grupi maksimalno može biti 15 djece. Što se tiče higijenskih uslova, mi ćemo i u tom pogledu biti potpuno spremni da u ponedeljak otvorimo vrata za djecu.“

Vrtić je prestao sa radom 18. marta što je bila jedna od odluka za sprečavanja pojave i širenja virusa korona koju je donio Gradski štab za vanredne situacije.

Kako je izgledao današnji press mogli ste vidjeti u direktnom prenosu na facebook stranici portala Zvornicki ba, a ukoliko ste to propustili, pogledajte videozapis našeg youtube kanala:

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *