Do petka nestabilno vrijeme, za vikend ponovo stiže ljeto

U nastavku prenosimo vremensku prognozu za naredne dane koju je objavila popularna facebook meteorološka stranica BH Meteo:

Od utorka(23.04.) poslijepodne pa do petka(26.04.) izrazito nestabilno vrijeme uz kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Na visokim planinama snijeg. Padavine se očekuju u većem dijelu zemlje. Zatim, za vikend prema trenutnim prognozama stabilnije i toplije vrijeme.

UTORAK(23.04.) – Jutro hladno uz lokalno slab mraz. Slab mraz je najizgledniji u centralnom i jugozapadnom dijelu zemlje. Nakon pretežno sunčanog jutra i prijepodneva, u poslijepodnevnim satima utorka postepen porast oblačnosti u cijeloj zemlji koji će donijeti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Padavine se očekuju u većem dijelu zemlje. U Krajini, pogotovo u njenom zapadnom dijelu oblačno i tmurno od jutarnjih sati uz lokalno slabu kišu ili rosulju.

Jutarnja temperatura u utorak -2 do 4, lokalno do 7 °C. Dnevna temperatura većinom 10 do 17 °C. Najhladnije u Krajini usljed povećane oblačnosti od jutarnjih sati i tu će dnevna temperatura biti oko 10 °C, a najtoplije na sjeveru i sjeveroistoku Bosne uz dnevne maksimume između 19 i 22 °C. Vjetar slab do umjeren promjenjivog smjera.

SRIJEDA(24.04.) – Pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Padavine se očekuju u većem dijelu zemlje, a lokalno postoji mogučnost i za grmljavinsko nevrijeme. Na planinama iznad 1500 mnv susnježica i snijeg.

Jutarnja temperatura u srijedu 2 do 7, lokalno do 10 °C. Dnevna temperatura 8 do 15, lokalno do 17 °C. Vjetar slab do umjeren, u sjevernim dijelovima zemlje sjevernog smjera, a u ostatku zemlje jugozapadni.

ČETVRTAK(25.04.) – Nastavak pretežno oblačnog i nestabilnog vremena uz kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Padavine u većem dijelu zemlje, uz mogučnost za lokalno grmljavinsko nevrijeme. Na planinama iznad 1500 mnv susnježica i snijeg.

Jutarnja temperatura u četvrtak 1 do 5, lokalno do 7 °C. Dnevna temperatura 10 do 16, lokalno do 18 °C. Vjetar slab do umjeren, u sjevernim dijelovima zemlje sjevernog smjera, a u ostatku zemlje jugozapadni.

Nestabilno i pretežno oblačno vrijeme uz lokalno kišu i pljuskove bi se zadržalo i u petak(26.04.), dok bi vikend(27./28.04.) donio stabilnije vrijeme uz više sunčanog vremena i toplije. U nedjelju moguće ljetne temperature.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *