Prije tri dana u Doboju je pronađena indijska konoplja uzgojena u zasadu kukuruza i opojna droga marihuana namjenjena za dalju prodaju.

Doboj: Pronađena indijska konoplja uzgojena u zasadu kukuruza
Ako se bolje zagledate u kukuruz primjetit će te još jednu mini planatažu

Prema službenom izvještaju navodi se da su policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, 08.09.2017. godine lišili slobode Đ.M. sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.Doboj: Pronađena indijska konoplja uzgojena u zasadu kukuruza
Rezultati plijenidbe plantaže u kukuruzu

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj istog dana je izvršen pretres kuće i pomoćnih prostorija vlasništvo Đ.M. prilikom čega je pronađena i oduzeta najlonska vrećica sa zelenom biljnom materijom koja po svojim morfološkim osobinama asocira na opojnu drogu „marihuanu“ ukupne težine 46,156 grama, dok su u prizemlju kuće pronađeni i oduzeti svježi listovi indijske konoplje pripremljeni za obradu, ukupne težine 757,304 grama.

Pretresom šireg područja lica mjesta pronađeno je i oduzeto 12 stabljika indijske konoplje visine od 190 do 260 cm koja je bila uzgojena između zasada kukuruza na obljižnjoj parceli istog vlasnika.

Navedene aktivnosti sprovedene su u sklopu operativne akcije „Plantaža 2017“, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja da navedeno lice vrši uzgoj indijske konoplje radi dalje obrade i prodaje opojne droge „marihuane“.

Nakon izvršene kriminalističke obrade Đ.M. je uz saglasnost dežurnog tužioca pušten na slobodu.

Doboj: Pronađena indijska konoplja uzgojena u zasadu kukuruza
U sred kukuruza

Po dokumentovanju protiv Đ.M. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.
Doboj: Pronađena indijska konoplja uzgojena u zasadu kukuruza

Navodi se u obavještenju MUPa RS.

Doboj: Pronađena indijska konoplja uzgojena u zasadu kukuruza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *