Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović danas je organizovao 10 jubilarni prijem za učenike osnovnih škola nosioce ” Vukovih diploma”, učenike koji su osvojili nagrade na takmičenjima i u osnovnom i u srednjoškolskom obrazovanju.

Dodijeljene nagrade vukovcima i najboljim školskim ekipama osnovnih škola u Zvorniku

Danas je za svoje zalaganje tokom školovanja i dobre rezultate prigodne poklone dobilo ukupno 92 učenika i 21 školska ekipa, za šta je iz budžeta grada Zvornik izdvojeno 12.700 KM.
“ Imamo u vidu da ste vi budućnost ovog grada, bez obzira u kojoj oblasti ste bili najbolji, pobednici na takmičenjima, vukovci ili ste ostvarili sjajne rezultate u sportskim disciplinama ili svirajući muzičke instrumente, rekao je gradonačenik Zvornika Zoran Stevanović pozdravljajući najbolje učenike zvorničkih škola .

Dodijeljene nagrade vukovcima i najboljim školskim ekipama osnovnih škola u ZvornikuDodijeljene nagrade vukovcima i najboljim školskim ekipama osnovnih škola u Zvorniku

On im je poručio da u životu uvjek streme da budu najbolji bilo čime da se bave u budućnosti . “ Da se ne razočarate ako to niste , ali da ne zaboravite da to uvjek treba da vam bude cilj, naglasio je Stevanović dodajući da je svako zanimanje kojim se budu bavili časno ako ga s poštovanjem i zalaganjem budu obavljali.

Stevanović je učenicima koji završavaju devetogodišnje obrazovanje poželio da upišu ono što žele i da nastave da postižu vrhunske rezultate. Gradonačelnik Zvornika je i ovoj generaciji učenika rekao da nikada ne zaborave na svoj grad odakle su potekli, ma gdje ih život u budućnosti odveo. Poručio im je da ljetnji raspust iskoriste da svaki dan nauče nešto novo.
Dodijeljene nagrade vukovcima i najboljim školskim ekipama osnovnih škola u Zvorniku

Dobro je da poznajete tehnologiju, da se putem mobilnih telefona dopisujete, istražujete ali ljetni raspust iskoristite i da nešto pročitate, jer knjige oplemenjuju čovjeka , poručio je gradonačelnik Zvornika .

Dajana Miljević je nosilac Vukove diploma iz škole “ Vuk Karadžić” iz Roćevića. Ona nam je rekla da je osvajala nagrade na mnogobrojnim takmičenjima i istakla da je svaki uspjeh dobar i da se trudi da uvjek bude što bolja. Iva Kapetanović učenica Osnovne muzičke škole takođe je danas dobila nagradu za osvajanje drugog mjesta na takmičenju violine u Šapcu. Ona je naglasila da je ponosna što je pozvana na prijem , a posebno što gradska uprava cijeni rad nadarenih učenika.

Dodijeljene nagrade vukovcima i najboljim školskim ekipama osnovnih škola u Zvorniku

Jedan od učenika kojem je danas uručena novačana nagrada je i Veljko Sandić učenik generacije u Osnovnoj školi “ Sveti Sava”. On je nam je rekao da je pored toga vukovac ,ali i osvajač nagrada na mnogim takmičenjima, od kojih je istako prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz fizike .

radioosvit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *