Drinino dijete Đorđe Ćosić, pouzdani lijevi bek potpisao je ugovor sa HŠK Zrinjski prvakom BiH u fudbalu. Ćosić je rođen 1995.godine, visok je 187 cm, igra poziciju lijevog beka, a svoje prve prave fudbalske korake načinio je u FK “Radnički” Karakaj.

Đorđe Ćosić iz Drine prelazi u fudbalskog prvaka BiH Zrinjski
Prvo pojačanje šampiona BiH

U Drini je prošao pionirske i kadetske selekcije, ali je kao junior odlučio napustiti Drinu i zaigrati u Radničkom koji se tada takmičio u drugoj ligi RS. Dvije godine uspješnog igranja izgradile su ovog fudbalera u jakog i pouzdanog defanzivca što ga je odvelo u Etno selo Stanišić.
Uspješna sezona u Zvijezdi 09 Etno selo Stanišić vraća mladog Ćosića u Drinu u kojoj provodi prethodnu sezonu igrajući poziciju lijevog beka.

Đorđe Ćosić iz Drine prelazi u fudbalskog prvaka BiH Zrinjski
Iz vremena igranja u Zvijezdi 09

Danas ovaj mladić prelazi u najbolje organizovan klub u Bosni i Hercegovini. Prema nezvaničnim informacijama iz AK agency, sportske agencije koja zastupa interese Ćosića, potpisani Ugovor će težiti nešto više od 12 hiljada eura uz garantovane premije i mogućnost produženja suradnje po isteku sezone.

Poslije Filipovića koji je iz Drine prešao u redove mostarskog Zrinjskog, Ćosić je drugi fudbaler koji iz Zvornika ide u ovaj klub.

O prelasku u redove prvaka Ćosić je za portal Zvornicki.ba izjavio:

Dobra sezona je iza mene i dobre igre, a poziv Bake se ne odbija. Mogu reći osećaj je izvanredan, pozitivna trema je u meni trenutno. Na meni je da se dokazujem i radimšto više kako bih doprinijeo timu da odbrani titulu i postigne što bolje rezultate na svim frontovima takmičenja.

Čast je preći iz redova prvgoligaša u prvaka premijerlige BiH. Nadam se dobroj sezoni sa puno zdravlja i da me povrede zaobiđu.

Drini i Karakaju želim plasman u viši rang što prije jer to naš grad zaslužuje.

Đorđe Ćosić iz Drine prelazi u fudbalskog prvaka BiH Zrinjski
U najdražim bojama

Ćosić je među prvim ovogodišnjim pojačanjima Zrinjskog, a uskoro se očekuje još nekoliko zvučnih imena koji će pojačati prvaka države pred nastupe u kvalifikacijama Lige prvaka.Đorđe Ćosić iz Drine prelazi u fudbalskog prvaka BiH Zrinjski
FOTO: Arhiv

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *