Došao iz Njemačke da proslavi Božić, pa vrijeđao komšije Bošnjake u Vlasenici, prijeti mu kazna veća od hiljadu maraka (VIDEO)

“Ustajte balije”, uzvikivao je jedan od učesnika kolone automobila koja je jučer prošla kroz povratničko naselje Drum u Vlasenici gdje žive Bošnjaci. Portal Klix.ba je u posjedu videosnimka.

Nadzorne kamere na kući jednog bošnjačkog povratnika snimila je kolonu automobila. Iz prvog automobila koji je naišao čuje se povik “ustajte balije”.

Ovo je zabilježeno u 16:42 sati i odmah je prijavljeno policiji, a kako saznajemo policija je identifikovala osobu koja inače živi u Njemačkoj, ali će se tek danas uzeti izjave, prenio je portal Klix.ba

Vozila u koloni su bila okićena srpskom zastavom i badnjakom.

Pogledajte video i KLIKOM OVDJE.

U toku dana biće poznato više zvaničnih informacija iz Polcijske uprave Zvornik, koji sa informacijama moraju sačekati dok Tužilac završi svoj dio posla i da kvalifikaciju ovog događaja.

Prema nezvaničnim informacijama u slučaju da dešavanja u Vlasenici budu okvalifikovana kao kršenje javnog reda i mira postoji mogućnost izricanja novčane kazne, a koja može biti i do 800 KM, a pošto je ovdje niz prekršaja, kazna bi mogla biti višestruka odnosno za dva ili tri prekršaja i nekoliko hiljada maraka.

S druge strane ukoliko Tužilac ovo djelo okarakteriše kao krivično djelo, onda lice koje je osumnjičeno i procesu nema mogućnost napustiti Bosnu i Hercegovinu, odnosno biće uhapšeno kada pokuša preći granične prelaze bilo gdje na državnoj granici.

U toku dana biće poznato više informacija.

(Zvornicki.ba)

1 thought on “Došao iz Njemačke da proslavi Božić, pa vrijeđao komšije Bošnjake u Vlasenici, prijeti mu kazna veća od hiljadu maraka (VIDEO)

  1. Objavite mu IME da znamo kada se pojavi u Njemackoj da se vidimo?!? Njemu treba degenek I 10000 EUR kazne pa opet neka dodje za Vaskrs , Mamu mu je… probisvijet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *