Uvaženi bh. kardiolog koji je bio pozitivan na koronavirus, dr. Elmir Jahić, nedavno je napustio izolatorij Klinike za infektivne bolesti UKC-a Tuzla, gdje je bio na liječenju a nakon toga uredno je ispoštovao i proceduru kućne izolacije.

elmirjahihmaska

Tokom njegovog liječenja u javnosti je bilo puno špekulacija, između ostalog, i da je životno ugrožen. Međutim, nakon 14 dana, Dr. Jahić je napustio bolnicu i u kućnoj izolaciji se u potpuno oporavio. Interesovanje za zdravlje ovog čuvenog kardiologa koji je liječio mnoge građane je bilo izuzetno veliko.

O svom oporavku, za Dnevnik Federalne TV govorio je upravo kardiolog Elmir Jahić. “Ja sam bio među prvima sa područja TK među kojima je verificirana ova infekcija COVID-19. Bolest se javila podmuklo i nespecifično za virusne respiratorne infekcije.

Tokom hospitalizacije na infektivnoj klinici stanje se pogoršavalo nakon čega se stanje pogoršavalo, da bi 5-6 dana bila verificirana bakterijska superinfekcija bilateralna, dakle obostrana upala pluća, i onda se potpuno promijenio terapijski protokol.

Hvala Bogu uz pomoć kolega sa infektivne klinike i uz pomoć podrške ljudi iz BiH ali i podrške izvan, danas se osjećam dobro”, ističe doktor Jahić te dodaje: “Zdravstvena struka radi u nekim nefiziološkim, da ne kažem nenormalnim uslovima, te se očekuje da država i društvo to prepoznaju.

Ustanova na čijem sam čelu se trudi se da valorizacija rada budu učinak i znanje.” te dodao da očekuje da će se struka u narednom periodu izboriti s ovim nedaćama.

Cijeli intervju doktora Jahića pogledajte u videozapisu ispod:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *