Da li će biti drugog talasa korona virusa u Srbiji? Kako će on izgledati? Ovo su bile glavne teme u okviru panela “U susret drugom talasu” na kojem su glavnu riječ vodili članovi Kriznog štaba.
– Ako nam se i sljedeće godine pojavi Kovid-19, to više neće biti čak ni epidemija, biće nešto što se očekuje – objasnila je dr Darija Kisić Tepavčević.

Capture-34

Ona je rekla da se ne očekuje ništa fatalno, neki veći talas. Dodala je da se zna kako ga suzbiti i da će se širiti “koliko mu dozvolimo”.
– Sad radimo i većim intenzitetom nego za vrijeme vanrednog stanja, ali smo manje u medijima – rekla je Kisić Tepavčević.

Dr Predrag Kon je rekao da je u proteklom periodu bilo važno proglašenje vanrednog stanja, da je zadovoljan što je došlo do zatvaranja škola jer bismo, da to nije urađeno, imali veći kolektivni imunitet, ali bi i rizik za stare bio znatno veći.

– Ako bude drugog talasa, bićemo spremni i za njega – kazao je Kon dodajući da prije očekuje “talaščić”, te da ne misli da će biti ponovnog uvođenja vanrednog stanja.
(Srpskainfo)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *