U nastavku prenosimo tekst kolega sa portala Zvorno.Media o jednom od zvorničkih doktora koji su hodajuće legende i enciklopedije ovog grada. Tekst o poznatom oftamologu doktoru Stojanu Jokiću pročitajte u nastavku:

Oftamolog Stojan Jokić već je, skoro dvadeset godina, u penziji, ali ga se kao odličnog očnog ljekara sjećaju mnogi Zvorničani. I kao dobrog, skromnog i poštenog čovjeka koji nikada ni na koga nije ton povisio. A nije uvijek bilo lako, pacijenata je bilo dosta, a ljekara malo, kada je on ,početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka, počeo da radi, prvo u Kozluku, a onda u Zvorniku.

Vjerovali ili ne u prosjeku sam, dok sam radio u Kozluku, imao dnevno više 100 pacijenata .Nije bilo lako sve stići. U Zvorniku je tada bio hirurg Đoja Stojanović, internista Muhamed Jelkić, pedijatar Pavle Ignjatović i ginekolog Muriz Ibrahimovic. Tada sam počeo i ja kao oftamolog, a ostalo su bili ljekari opšte prakse. Kasnije su neki otišli na specijalizaciju, a ja sam od 2001. godine u penziji priča Jokić.

Na pitanje da li ide u bolnicu gdje je proveo svoj radni vijek, kaže da ga zdravlje dobro služi pa ne ide kao pacijent , ali ni kao ljekar, jer su tu sada neki drugi mlađi doktori, a nekadašnjih kolega malo je ostalo, jedino se još viđa sa poznatim zvorničkim hirurgom Veljkom Mihajlovićem.

Za dobro zdravlje i vitalnost i u poznim godinama dr Stojan preporučuje kretanje. I on je, iako u penziji ,stalno u pokretu, ide u prodavnicu, na pijacu, igra se sa unucima, i to mu ispunjava vrijeme.

Drago mu je što medicina napreduje i što se i zvorničko zdravstvo unapredjuje, a onima koji poznaju dr Stojana Jokića pomalo je žao što je ljekara njegovog “kova”, ponašanja i odnosa prema pacijentu, sve manje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *