Dragiša Bojković iz Osmaka izabran za predsjednika regije Birač ispred lovačkih udruženja

Dragiša Bojković iz LU „Srndać“ iz Osmaka izabran je predsjednika regije Birač ispred lovačkih udruženja ove regije. On je na tom mjestu zamijenio Petra Vlačića iz LU „Šekovići“ koji je podnio ostavku.

Kako je saopštio Bojković, sjednica i izbori u regiji su održani jer se bliži istek mandata izabranim članovima skupštine i drugih organa u Lovačkom savezu Republike Srpske. Na sjednici, regija Birač je birala i predstavnike u organe Saveza.

– Mi smo iznijeli svoje prijedlog i dali imena naših kandidata za sve organe u Lovačkom savezu RS, odnosno Skupštinu, Nadzorni odbor i druge organe. Nastavićemo kao i dosad da radimo na unapređenju lovstva na području naše regije. Mi smo dali prijedlog i za predsjednika Saveza, odnosno da to bude Savo Minić, koji je trenutno predsjednik. Smatramo da on i ubuduće treba da nastavi svoj mandat predsjednika jer se njegov rad dosad pokazao jako dobrim kada je u pitanju lovstvo u Republici Srpskoj. Mislim da se dosad nikada nije više ulagalo u razvoj i unapređenje lovstva – rekao je Bojković.

Sjednica je održana 26. Februara u Orahovcu, u prostorijama motela Dolina mira.

(lovci.r)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *