Dragoslav Pantić iz Zvornika stigao pod Ostrog nakon 11 dana pješačenja koje je krenulo iz Pilice (FOTO)

Dragoslav Pantić iz Lokanja kod Zvornika stigao je danas pod Ostrog u Crnoj Gori nakon 11 dana pješačenja na koje je krenuo ispred svoje kuće u mjestu Pilica kod Zvornika

Dragoslav Pantić je čovjek koji je ostvario svoj san: da se pokloni moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, jednog od najvećih svetitelja pravoslavne crkve. Dragolav Pantić je iz Lokanja, ali je kroz život uspio da ima svoje dvije kuće, jednu u Pilici, a drugu u Lokanju i najčešće posjećuje crkve u obje ove parohiije. Lokanj i Pilicu podjednako osjeća svojim selom i voli ih svim srcem. On je ispred svoje kuće u Pilici kod Zvornika krenuo na hodočašće dugo 337 kilometara, koje je trajalo 11 dana. Danas je stigao pod Ostrog, gdje je dočekan sa poštovanjem i radošću od strane monaha i vjernika.

Dragoslav je ranije za portal Zvornicki.ba rekao da je ovo putovanje bilo njegov način da se zahvali Bogu za sve što ima u životu: porodicu, prijatelje, zdravlje i radost. On je takođe rekao da je ovaj put bio put duhovnosti, požrtvovanja i vjere u najveće pravoslavne svetinje. “Nikad ne smijemo izgubiti spremnost da se odričemo i žrtvujemo za veće, duhovne ciljeve, put duhovnosti je put preobraženja i snage”, kaže Dragoslav.

Dragoslav iz Pilice kod Zvornika krenuo pod Ostrog! (FOTO)
FOTO: Slađan i Dragoslav Pantićpred polazak iz Pilice

Dragoslav je otac četvoro djece, koji radi u inostranstvu kako bi obezbijedio čestitu egzistenciju svojoj porodici. On je svoje hodočašće posvetio svetinjama svoje vjere i naroda, koje su mu bile inspiracija i podrška na njegovom putu. On je takođe zahvalio svima koji su ga pratili i pomagali mu na njegovom putu.

Dragoslav je jedan od mnogih hodočasnika koji dolaze u manastir Ostrog, koji je jedan od najposjećenijih pravoslavnih svetilišta na Balkanu. Manastir Ostrog je sagrađen u 17. vijeku na visokoj litici, gdje se čuvaju mošti Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, koji je bio episkop zahumsko-hercegovački i čudotvorac. Vjeruje se da Sveti Vasilije iscjeljuje bolesne i pomaže onima koji su u nevolji. Mnogi hodočasnici dolaze u Ostrog da se pomole, zapale svijeću, ostave priloge i traže blagoslov.

Dragoslav Pantić iz Zvornika stigao pod Ostrog nakon 11 dana pješačenja koje je krenulo iz Pilice (FOTO)

Dragoslav je svojim primjerom pokazao da je moguće ostvariti svoje snove, ako imamo vjeru, nadu i ljubav. On je svojim putovanjem poslao poruku svima da se ne boje izazova, da cijene ono što imaju i da budu zahvalni Bogu za sve. On je svojim riječima pozdravio sve svoje drage prijatelje, familiju i kumove: “Stigao sam 11-ti dan pod Ostrog, da se poklonim moštima čudotvorca Vasilija, Tvrdoskog i Ostroskog. Da je na zdravlje i na radost svima ovo moje putovanje i da se na taj način zahvalimo Bogu za sve što već imamo. Živi bili!”

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *