Fudbalski klub Drina Zvornik u subotu gostuje kod efkipe Kozare u Gradiškoj u okviru sedmog kola prve fudbalske lige RS.

Drina ide na pobjedu u Gradišku
Tim koji je upisao sve pobjede na gostujućim utakmicama do sada

U prošlom kolu Drina je odigrala neriješeno protiv tima Željezničara iz Banja Luke i to pomalo neočekivano. Iako su ljubitelji fudbala u Zvorniku očekivali pobjedu i nastavak pobjedničke serije to se nije dogodilo.

Šef stručnog štaba Drine Veljko Cvijetinović o utakmici u Gradišci je izjavio:

Poslije na baš najbolje igre u prošlom kolu pred domaćom publikom, moramo zatvortii taj list i okrenuti se utakmici protiv Kozare.

Ekipa Kozare je tim protiv kojeg Drina tradicionalno dobro igra, na dobrom terenu sa nešto većem terenu. Tim Gradiške imao je do sada dvije utakmice na domaćem terenu gdje je osvojio samo jedan bod, a Drina je s dva gosotovanja izašla s dvije pobjede.

Nema potrebe da previše respektujemo domaćina jer oni trebaju da razmišljaju o nama.



Drina ide na pobjedu u Gradišku
Veljko Cvijetinović

Mislim da samo disciplinovanom igrom kakvu smo pokazali protiv Zvijezde u prvom kolu i na gostavanju u Derventi što su do sada naše najbolje odigrane utakmice, ako ponovimo tu disciplinu u igru sigurno ćemo se vratiti iz Gradiške neporaženi što je naš primarni cilj.

Nažalost u ovu utakmicu ulazimo bez dva jako važna fudbalera, Majlovića koji je povređen u prošlom kolu i Dragutinovića koji je na ekskurziji pošto je taj naš itekako važan fudbaler još uvijek srednjoškolac.

Izostanak važnih fudbalera sastavni je dio ovog sporta, tako da ćemo izaći na teren sa onim što imamo i odigrati najbolje kako bi na kraju izašli kao pobjednici.

Veliko pojačanje ove sezone za Drinu je povratak iskusnog Nikole Vasiljevića, bivšeg mladog reprezentativca BiH i internacionalca koji samim svojim prisustvom daje veliku psihološku stabilnost mladom timu Drine u kojem je 8 fudbalera iz startne postave mlađe od 23 godine.

Nikola Vasiljević je o gostovanju u Gradišci rekao:

Očekujem maksimalno zalaganje mojih saigrača, kao i prethodnih utakmica. Nismo imali sreće u prošlom kolu propustili smo penal, ali šta je tu je.

Drina ide na pobjedu u Gradišku
Nikola iz vremena nastupa u Kazahstanu

Idemo u Gradišku da se nadigravamo, oni imaju pet bodova, a mi jedanaest. Kozara ima imperativ pobjede, a mi idemo igrati našu igru, sedam dana smo se pripremali za tu utakmicu i ići ćemo na pobjedu.

Nadigravat ćemo se pa vidjet na kraju šta će biti, mi ćemo odogovrno i čvrsto ući u meč.

Drina poslije šest odigranih kola ima 11 bodova i nalazi se na petoj poziciji prvoligaške tabele, dok Kozara sa pet bodova zauzima devetu poziciju u prvenstvu.

Tim iz Šepka dočekuje lidera prvenstva i prvog favorita za ulazak u viši rang Zvijezdu 09 iz Bijeljine. Utakmica se igra na stadionu Napretka u subotu od 16 časova.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *