Lider fudbalskog šampionata Republike Srpske, bijeljinski Radnik nije uspeo ni u drugom meču sa Drinom iz Zvornika da dođe do pobjede.

Jesenas je u Bijeljini bilo 1:1, a danas su domaći uspjeli da sačuvaju svoju mrežu. Najbolji igrač na terenu je zasigurno golman domaćih koji je sa dvije golmanske bravure sačuvao gol Drine i donijeo bod u prvenstvenoj utakmici.

Treba reći da je ovo bila jedna tvrda i dosta zatvorena igra.

Timovi su pre svega vodili računa da ne prime gol, pa im je ofanziva bila u drugom planu.

Drina – Radnik 0:0

Zvornik. Stadion: Gradski stadion Zvornik. Gledalaca: 750. Sudije: Slađan Došlo (Istočno Sarajevo) [Glavni], Branimir Đermanović (Čelinac) [Pomoćnik], Tomislav Gračanin (Banja Luka) [Pomoćnik], Strijelci: Žuti kartoni: Miloš Jokić 6′, Drago Maksimović 18′, Vladan Jezdić 51′, Stefan Janjić 75′, Aleksandar Ilić 87′, [Drina (Zvornik)]; Nathan Crepaldi Da Cruz 20′, Savo Veljkić 43′, Marko Perišić 83′, Stefan Santrač 87′, [Radnik (Bijeljina)];

Drina: Igor Marković (G) , Marko Jovićević , Miloš Jokić , Veljko Gavrić , Sreten Cmiljanović (79. Matija Tadić), Aleksandar Ilić (K) , Nenad Srećković, Veljko Mitrović (63. Bogdan Bogdanović), Vladan Jezdić , Stefan Janjić (79. Mihajlo Jelić), Drago Maksimović (90. Radomir Krstin)

Radnik: Nikola Lakić (G) (K) , Stefan Josipović , Andrija Janjić , Dragan Došlo (56. Uglješa Stevanović), Nathan Crepaldi Da Cruz (65. Slaven Stjepanović), Luka Cucin (56. Aleksandar Vasić), Damjan Gojkov (46. Dejan Živković), Milorad Albijanić , Marko Perišić , Mihajlo Amidžić (73. Stefan Santrač), Nebojša Gavrić.

Među startnih jedanaest protiv Radnika samo je Aleksandar Ilić bio iz Zvornika, te nekoliko igrača mlađih od 21 godine koji su sjedili na klupi, koji naravno nisu ušli u igru iako su obavljene četiri izmjene u zvorničkom sastavu.

Drina zaustavila lidera prvenstva Radnik iz Bijeljine, golman Marković najzaslužniji za osvojeni bod

Još jednom se pokazalo da Zvorničani vole fudbal, jer ih je na kraju meča bilo oko 700, ali ukoliko ne bude dobrog fudbala i rezultata, te ne budu igrali domaći fudbaleri to se sve veoma brzo promijeni. Cijena karte je simbolična i iznosi 5 KM, zbog čega na drugom poluvremenu bude i po 200 posjetilaca više.

s

Na osnovu ranije napisanog u ovoj polusezoni može se zaključiti da onaj ko je selektovao pojačanja na polusezoni nije dobro odradio posao i da su rezultati slabiji od očekivanog. Drina već za vikend gostuje u Prnjavoru kod neugodne ekipe Ljubić koja ima podjednak broj bodova kao i Drina, kako će šef struke pripremiti i motivisati ekipu za ovu utakmicu znat ćemo nakon što se utakmica završi.

Promjene koje su došle na polusezoni su primijetne, organizacija domaćih prvenstvenih utakmica podignuta je na daleko veći nivo, pa prvenstvene utakmice u Zvorniku napokon izgledaju kao prvenstvene. Još uvijek se očekuju rezultati i bolji kvalitet igre koji se iz prvog dijela sezone nije puno promijenio jer se i dalje igra u sistemu ispucaj loptu što dalje od sebe, ako dođe do Ilića i on nešto napravi napravit će se pred protivničkim golom.

Uz deset igrača koji su izvan Zvornika najmanji broj postignutih golova u prvenstvu je premalo i neko mora biti odgovoran za takav rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *