Danas su juniori Drine Zvornik u okviru 23.kola omladinske fudbalske lige BiH grupa Sjever ugostili tim Budućnosti iz Banovića. Utakmica je završila visokom pobjedom domaćih fudbalera 4:1.

Drinina mašina za golove Jašarević potopio Banoviće
Mašina za golove Jašarević, poslije neiskorištene prilike

Juniori Drine su i ovaj put ušli jako u utakmicu što se na kraju i isplatilo. Domaća mašina za golove Jašarević bio je raspoložen, ali i ostatak tima koji je uprilicio odličnu predstavi domaćih fudbalera na gradskom stadionu danas.
Prva prava prilika Drine plod je odlične akcije koja je krenula od golmana, loptu je dobio Gajić koji preciznom dugom loptom pronalazi Jašarevića koji brzim trkom dribla i prolazi dva fudbalera, izlazi na šesnaestarac odakle precizno šutira loptu po zemlji u drugi ugao i dovodi Drinu u vodstvo od 1:0.

Gosti se nisu oporavili od šoka, a već je ponovo dar mar po desnoj strani, Jašarević je nanizao dva igrača banovićke Budućnosti, upošljava Čiraka koji pogađa prečku. Napadi su se nizali kao na filmskoj traci. Raspoloženi Jašarević ponovo je probio lijevu stranu gostiju, nanizavši čak tri fudbalera, a zatim loptu ubacuje u pred protivnički gol gdje do lopte dolazi brzonogi Čirak koji loptu prima, a zatim trzajem tijela izbacuje gostujućeg štopera koji je klizeći u pogrešnom pravcu izletio iz peterca nakon čega Čirak loptui šalje lijevom nogom loptu u gol za 2:0.

Drinina mašina za golove Jašarević potopio Banoviće
Današnji trojac u napadu Čirak-Jašarević-Živanović nezaustavljivi

Lijepi potezi se nastavljaju u utakmici, a i gosti dolaze dodaha. Iz jednog napada Banovićani uigranom akcijom probijaju po strani, ubacuju loptu u šesnaest metara i smanjuju rezultat na 2:1.

Kada se očekivao kraj prvog poluvremena kao grom iz vedra neba Suad Alić je dobijenu loptu na sredini terena povukao prema šesnaestercu i onda sa nekih 30 metara opalio projektil koji od siline udarca dobija efekat “žabice” po mokrom terenu i vara gostujućeg golmana za 3:1 što je bio i rezultat prvog poluvremena.
Nastavak utakmice donio je još lijepih prilika za oba tima, ali mreže se nisu tresle kao u prvom poluvremenu. Sredinom drugog poluvremena Jašarević je ponovo probio gostujuću odbranu, preciznim centaršutom na drugoj stativi ovaj put nalazi usamljenog Živanovića koji loptu prima i rutinski posprema u protivnicku mrežu za konačnih Drina Zvornik- Budućnost Banovići 4:1.

Mreže su mogle još da se tresu ali su neprecizni bili Stevanović, Živanović, Čirak i Jašarević što nije pokvarilo današnju vrhunsku predstavu omladinaca Drine.

Drinina mašina za golove Jašarević potopio Banoviće
Aliće nekoliko trenutaka prije eurogola
Prava je šteta što šef stručnog štaba prvog tima ne posmatra utakmice podmlatka Drine i uvidi da tu postoje talenti koji mogu donijeti rezultate ovom klubu u vremenu koje nam predstoji.

 

Sledeća utakmica igra se u Etno selu Stanišić na gostovanju kod prvoplasirane ekipe Zvijezde09.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *