Danas je u Zvorniku odigrana utakmica između kadetskih ekipa Drine Zvornik i Budućnost Banovići. Utakmica je odlučivala o opstanku tima Drine u borbi za titulu prvaka ovogodišnjeg prvenstva kadete BiH grupa Sjever.

Drinini kadeti pobjedom protiv Banovića nastavili trku za titulu

Utakmica je krenulo otvoreno s obje strane, poslije nekoliko kombinacija na sredini terena, fudbaleri Drine kreću u organizovan napad, stvara se prva prava prilika koju Stefan Milošević pretvara u pogodak. Do kraja poluvremena bilo je prilika za obije ekipe, ali se rezultat ne mijenja. Damjanović i Risitć propustili su dobre prilike za domaći sastav.
Drugo poluvrijeme bolje otvara domaći tim i ubrzo povećava vodstvo na 2:0 golom Nevena Risitća.

Nakon toga je uslijedila igra na terenu bez izglednijih šansi za psotizanje gola. Iskusni trener Kostić u igru ubacuje Nikolu Maksimovića koji uzvraća golom iz prvog dodira s loptom za vodstvo od 3:0. Poslije ovog vodstva, usljedilo je opuštanje domaćeg tima što vješto koriste gosti iz Banovića. Poslije pritiska Budućnosti, domaća odbrana kapitulira dva puta u kratkom vremenskom roku i Banovićani se vraćaju u meči rezultat iznosi 3:2 u korist Drine.

Da ne dođe do potpunog preokreta pobrinuo se današnji džoker s klupe Ace Kostića, raspoloženi Maksimović koji poslije lijepe akcije drininih kadeta postiže svoj drugi gol i postavlja konačnih  Drina – Budućnost 4:2.
Jedan od najboljih strijelaca kadetske lige BiH u historiji ovog takmičenja Srđan Damjanović danas nije tresao protivničke mreže. To je još jedan u nizu pokazatelja da je ova generacija Drine odličan tim pojedinaca koji su pod trenerskom palicom iskusnog trenera Ace Kostića najozbiljniji konkurent za prvo mjesto u šampionatu.

Drinini kadeti pobjedom protiv Banovića nastavili trku za titulu
Ritual kadeta Drine pred početak utakmice

Kostić je pohvalio timsku igru svoje ekipe i čestitao gostima na fer i korektnoj igri. Kadeti nastavljaju dalju trku sa vršnjacima iz Srebrenika i Stanišića za ovogodišnju titulu prvaka kadetskih selekcija prvensttva BiH, grupa Sjever.

Prvenstvo se nastavlja sledećeg vikenda kada omladinci Drine gostuju u Etno selu Stanišić kod ekipe Zvijezda 09 direktnih konkurenata za titulu .

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *