Drinini kadeti ušli u borbu za prvo mjesto, juniri kiksali protiv Sloge u Zvorniku
Trener Kostić daje instrukcije

Danas su kadeti i juniori Drine igrali 19.kolo prvenstva BiH u Zvorniku gdje su dočekali svoje vršnjake iz FK Sloga Simin Han Tuzla. Ostvaren je polovičan uspjeh za domaći tim, kadeti su ubilježili još jednu pobjedu u nizu, a juniori su neočekivano izgubili utakmicu.

Kadeti su krenuli ofanzivno i poslije sedam minuta igre, gol za domaću ekipu postiže Alempić Nikola. Poslije ujednačene igre oba tima, pred sami kraj prvog poluvremena Alempić ponovo probija protivničku odbranu po desnoj strani i asistira usamljenom Ćetkoviću kojem nije bilo teško rutinski zatresti mrežu gostujućeg golmana.

Drinini kadeti ušli u borbu za prvo mjesto, juniri kiksali protiv Sloge u Zvorniku
Gol za konačnih 4:1

Rezultatom od 2:0 otišlo se na poluvrijeme, a u nastavku utakmice vidjeli smo brži tempo i puno hrabriju igru gostiju. Kadeti Sloge Simin Han smanjuju vodstvo u sedmoj minuti nastavka golom Feukića. Nastaje period izjednačene igre u kojoj su se prilike stvarale na obije strane. Utakmica se riješila u 71.minuti, poslije gužve u gostujućem šesnaestercu lopta se odbija Alempiću na nekih 20 metara, silovito šutira, golman Kostijerevac krajnjim naporom brani šut, ali lopta pogađa stativu od koje se lopta odbija Damjanoviću koji rutinski pogađa za 3:1.

Damjanović ne prašta
Damjanović ne prašta

Do kraja utakmice pogodio je i Tošić za konačnih 4:1. Ovom pobjedom kadeti Drine učvrstili su se na drugom mjestu ibprimakli vodećoj ekipi Gradine na svega jedan bod zaostatka. Iako mladi Damjanović nije briljirao na današnjem susretu, postigao je svoj 28.gol čime se dodatno odvojio na listi strijelaca omladinske lige, ovo potvrđuje talent kod ovog onladinca koji postiže golove u svakoj utakmici bez obzira na okolnosti u kojima se nalzi.

Juniori su izgubili od direktnog konkurenta za 4.poziciju na tabeli i sebe dodatno udaljili od vrha tabele. Toplo i sparno vrijeme doprinijeli su i lošem fudbalu kojeg su prikazali juniori iba tima. U ovoj lošoj utakmici bez žara, borbe i volje više sreće, ali i volje imala je gostujući tim koji je zasluženo slavio pobjedu rezultatom od 2:0 za tim Sloge.

Golove su postigli Imširović i Bečić u 17.i22.minutu, a zanimljivo je istaći da su juniori Drine propustili iskoristiti jedanaesterac u prvom poluvremenu koji je neuspješno izveo golman domaćeg tima Petrović.

Drinini kadeti ušli u borbu za prvo mjesto, juniri kiksali protiv Sloge u Zvorniku
Publika je imala šta vidjeti

U drugom poluvremenu u domaćem timu ušao je Čirak koji je unio dosta živosti po lijevoj strani. Uz Čiraka u domaćem timu prolazne ocijene su još zaslužili Hrustanović, Stevanović koji je najodlučnije igrao ali bez dovoljno raspoloženih suigrača te golman Petrović koji je Drinu spasio od potpune katastrofe na gradskom stadionu. Jašarević je pogodio prečku u prvom poluvremenu, a u drugom propustio dobru priliku nakon dobrog prodora i nedovoljno jakog udarca kojeg je zaustavio gostujući golman Morankić. Prilike za domaći tim propustili su i Čirak, Alić i Tomić.

Treneri Kostić i Cvjetinović bili su različitog raspoloženja nakon utakmica. Ponovili su problem nedostatka pomoćnog terena i dodali novi problem s kojim se susreću, a to je sve manja zainteresiranost mladih za fudbalom.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *