I ovog vikenda su drinini mališani bili aktivni i osvajački raspoloženi. Ovaj put titula i pehar donijeti su iz mjesta Opovo koje se nalazi nedaleko od Pančeva. U konkurenciji 12 ekipa, mališani Drine rođeni 2005.godine osvojili su prvo mjesto na međunarodnom turniru Dragoslav Šekularac Opovo 2017.

Drinini mališani osvojili turnir Dragan Šekularac - Opovo 2017
Sa zasluženim medaljama i peharom

Turnir nije najbolje krenuo i doživljen je prvi poraz ekipe Drine nakon dugo vremena. Da pored evidentnog talenta imaju i karakter, mališani pokazuju u nastavku takmičenja u grupnoj fazi. Upisali su sve pobjede i zauzeli prvo mjesto.
U polufinalu je stradao Dinamo iz Pančeva rezultatom 2:1, a pravu golijadu prisutni na turniru su vidjeli u finalnom meču protiv Kosovske Mitrovice koji je Drina riješila u svoju korist rezultatom 4:2.

Drinini mališani osvojili turnir Dragan Šekularac - Opovo 2017
Naučilo se i pozirati

Drinin Nikola Mićić u Zvornik ponovo donosi titulu najboljeg strijelca, a visoki golman Jovan Jovanović ponio je titulu najboljeg golmana iako je pretrpio ozbiljnu povredu u toku turnira. Želimo mu brz oporovak, a treneru Goran Škiljeviću koji predvodi ove dječake i FK Drina Zvornik upućujemo najiskrenije čestitke na ostvarenim rezultatima ove generacije.

Drinini mališani osvojili turnir Dragan Šekularac - Opovo 2017
Nikola Mićić golgeter od malena

U nastavku prenosimo tekst sa zvanične stranice turnira u Opovu, kako bi se i sami uvjerili u veličinu ostvarenog uspjeha mališana iz škole FK Drina Zvornik.

Drinini mališani osvojili turnir Dragan Šekularac - Opovo 2017
Najbolji golman turnira, pokazao karkter i poslije povrede Jovan Jovanovic proglašen najboljim

Predivne fudbalske simfonije održane su u Opovu. Danas je nastupalo 27 ekipa iz 12 klubova u četiri starosne kategorije – 2003; 2005; 2007 i 2009.
Preko 400 fudbalera trčalo je danas za loptom na fudbalskom terenu u Opovu. Kao i prvog dana odlična organizacija i pregršt lepih poteza mladih igrača i fudbalskih nada. Možda najlepša uitakmica odigrana je u finalu 2005. godišta između zvorničke Drine i Gračanice gde smo videli zaista sjajne poteze, neizvesnost tokom čitavog meča, prelepe akcije i golove.

Drinini mališani osvojili turnir Dragan Šekularac - Opovo 2017
UČESNICI TURNIRA: Dinamo (Pančevo), Gračanica, Stenli Vojvodina (Opovo), Dolina (Padina), Jedinstvo (Kačarevo), Drina (Zvornik), Munja (Barič), Zenit (Bjeljina), Voja Gačić (Pančevo), Banat (Vršac), Pčelinjo (Loznica) i Mladost (Belo Blato).

– Zadovoljan sam turnirom, kvalitetom i organizacijom i ovom prilikom bih se zahvalio na podršci Opštini Opovo i predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću, pekari M&N na užini koju je pripremio, kao i svim volonterima koji su pomogli da se ovaj turnir održi, izjavio je koordinator fudbalskog festivala Nenad Stojčić.
Dva dana fudbalskog festivala okupila su više od 700 učesnika, a Opovo je bilo centar dečijeg fudbala u Srbiji. Lepa i pre svega korisna manifestacija i nadamo se da će postati tradicionalna.

REZULTATI:

2003 godište: 1. Dinamo; 2. Jedinstvo; 3. Stenli Vojvodina; najbolji strelac: Aleksandar Stojanov (Jedinstvo); najbolji igrač: Boris Antić (Dinamo); najbolji golman: Danijel Janjić (Stenli Vojvodina).
2005 godište: 1. Drina; 2. Gračanica; 3. Stenli Vojvodina, najbolji strelac Micić (Drina); najbolji igrač: Nemanja Krstić (Gračanica), najbolji golman: Jovan Jovanović (Drina).
2007 godište: 1. Banat (Vršac); 2. Pčelinjo (Loznica); 3. Voja Gačić (Pančevo); najbolji strelac: Danilo Pečeničić (Banat); najbolji igrač: Vanja Pečeničić (Banat), najbolji golman: Vukašin Ilijin (Voja Gačić).
2009 godište: 1. Gračanica; 2. Mladost; 3. Banat; najbolji strelac Saša Poljak (Mladost); najbolji igrač: Lazar Petrović (Gračanica); najbolji golman: Nemanja Petrović (Gračanica).

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *