Drinini fudbaleri rođeni 2005.godine osvojili su turnir u Doboju na kojem je učešće uzelo dvadesetak ekipa. Talentovana generacija pionira starosne dobi do 12 godina, a koje trenira i vodi Goran Škiljević, napravila jeseriju od tri osvojena jaka turnira u nizu.

Drinini pioniri nastavili nizati uspjehe, pao je i Doboj
Jos jedna talentovana generacija

Proteklog vikenda drinina omladinska škola pionira i predpionira, pjetlića uzela je učešće na turniru u Doboju, a koji je organizovao fudbalski klub Rudanka. Turnir je bio međunarodnog karaktera, a okupio je oko 200 mališana iz BiH, Srbije i Hrvatske.
Drinini pioniri uzrasta 2005.godine upisali su sve pobjede na ovom turniru. U četvrtfinalu drinini pioniri savladali su svoje vršnjake koji su stigli iz FK Radnički Šid u Srbiji, rezultat je bio 3:1. Polufinalni meč donio je duel sa NK Marsonija iz Osijeka. Ova utakmica je bila posebno napeta i neizvjesna, ali su nedoumice oko pobjednika rješili Mićić i Conjić koji su donijeli prevagu na stranu Drine i konačnu pobjedu od 1:0.

U finalnom meču Drina je se susrela sa timom škole fudbala Lion Brčko. Finale je donijelo pravu rapsodiju dirninih dječaka koji su bukvalno pregazili tim svojih vršnjaka iz Brčkog, a rezultat je na kraju glasio 4:0.

Više nego zasluženo pioniri Drine su podigli pehar za prvo mjesto na međunarodnom turniru u Doboju, a aplauzi domaće publike najbolji su svjedoci igre zvorničkih dječaka.

Drinini pioniri nastavili nizati uspjehe, pao je i Doboj
Trener Škiljević sa najboljim u doboju Mićićem i Conjićem

Priznanje najboljeg fudbalera turnira dodijeljeno je drininom Stefanu Conjiću dok je titulu najboljeg strijelca osvojio Nikola Mićić. Ovo je treći put za redom da na turnirima na kojima učestvuje titulu najboljeg strijelca osvaja Nikola Mićić.
Dolina rijeke Drine puna je sportskih talenata, samo je potrebno dati im pravu priliku da svoj talent pokažu i postgnu uspjeh.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *