U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima je neprilagođena, nebezbjedna i nepropisna brzina kretanja dominantan uzrok težnih oblika saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina od ponedeljka 04. maja spovodi pojačanu kontrolu saobraćaja.

20200430_101512

Izdvajamo, da će se pojačana kontrola brzine kretanja vozila do 18.maja 2020. godine vršiti preko radarskog sistema ”Redflex traffic systems fty – Dual”.

U prvom tromesečju tekuće godine policijski službenici Policijske uprave Bijeljina evidentirali su 4554 prekršaja koja su počinjena u saobraćaju.Iz saobraćaja je isključeno 36 vozila i 352 vozača od čega je zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključeno 285 vozača, dok je 51 lice upravljalo vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise,naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.
(Arena)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *