U karantinu za ljude koji dolaze iz inostranstva na području Milića sinoć je prvo došlo do narušavanja javnog reda i mira, a potom i do napada na policajce koji su pristigli da uspostave red. Ovaj događaj potvrđen je i u Policijskoj upravi Zvornik, a o samom slučaju su saopštili:

milici panorama

Policijski službenici Policijske stanice Milići, lišili su slobode lica Ž.Đ. i Z.M. oba iz Milića, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, Policijskoj stanici Milići, 10.05.2020. godine oko 21,35 časova, prijavljeno je da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane lica koja se nalaze u prostorijama karantina u Milićima.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici PS Milići su izlaskom na lice mjesta zatekli lica Ž.Đ. i Z.M. koja su nastavila sa narušavanjem javnog reda i mira galamom i vrijeđanjem policijskih službenika, nakon čega su fizički napali policijske službenike, nanijevši jednom policijskom službeniku tjelesne povrede.

Policijski službenici nastavljaju sa daljim aktivnostima u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Podsjećamo, Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisano je da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Policijska uprava Zvornik osudila je ovakav vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i pozvala građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *