U Vlasenici je još uvijek na snazi vanredno stanje zbog orkanskih vjetrova koji su nanijeli ogromnu materijalnu štetu cijeloj opštini Vlasenica. Krovovi, kuće, štale, košnice, voće, stabla, sve je lomljeno i nošeno u naletima orkanskih vjetrova.

Dvije noći haosa u Vlasenici prouzorokovale ogromne štete (FOTO)
FOTO: www.opstina-vlasenica.org

Osnovna škola je ostala bez krova, a u mjestu Sušica vjetar je polomio pedeset stabala.

Dvije noći haosa u Vlasenici prouzorokovale ogromne štete (FOTO)
FOTO: www.opstina-vlasenica.org

U nastavku prenosimo i Poziv građanima Vlasenice od opštinske uprave:

Poštovani građani,

S obzirom na vanrednu situaciju koja je proglašena na području opštine Vlasenica zbog nevremena i jakih udara vjetra, Opštinska uprava poziva sve građane na solidarnost, razumijevanje i strpljenje, kako bismo zajedničkim djelovanjem što prije prevazišli posljedice ovog nezapamćenog nevremena koje je zadesilo našu opštinu.

Kao što ste i sami svjedoci, vjetar je čupao stabla drveća, skidao krovove sa kuća i zgrada i veliki broj domaćinstava, kako u gradskom, tako i u seoskim područjima, pretrpio je ogromne štete.

Molimo vas da imate razumijevanja, da ostanete pribrani u ovoj situaciji i da pokažete solidarnost i humanost, na taj način što ćete pružiti pomoć vašim komšijama, poznanicima, sugrađanima, onoliko koliko ste u mogućostima, a Opštinska uprava  angažovala je svu raspoloživu mehanizaciju i radnike svih javnih ustanova, koji su vam na raspolaganju 24 sata dnevno. Navodi se na službenoj stranici opštine Vlasenica.
Novinari vlaseničkog portala Vlasenica24.info objavili su fotografije kao iz horo filmova. Pored gradskog područja ogromne štete su i u okolnim selima.

U selu Dole, olujni vjetar srušio je štalu kod Nade Kovačević u kojoj su ostali krava i tele, a na Brdima je uništen plastenik Stanislava Kraljevića.

Milivoje Kovačević iz Doli, strastveni pčelar ostao je bez polovine svojih pčela.

Vjetar je takođe nanio štetu i nekolicini ostalih mještana porušivši im sijena. U nastavku prenosimo fotografije portala Vlasenica24.info:

Фото:Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Без коментара!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *