Elektrodistribucija Bijeljina, radna jedinica Zvornik najavila je u toku jučerašnjeg dana isključenje električne energije za cijeli dan 25.juna, prvog dana Bajrama i to za naselja u dolini rijeka Sapne i Hoče. U pristiglom saopćenju moglo se uvidjeti da je u ove dvije doline većina naselja u kojima žive muslimani, a koji slave i obilježavaju tog dana svoj najveći praznik.

Elektrodistribucija Zvornik najavila pa zbog Bajrama odgodila iskljucenje električne energije za naselja u dolini rijeka Sapne i Hoče
FOTO: Ilustracija
Redakcija portala Zvornicki.ba  odmah je obavjestila PR službu Elektrodistribucije Bijeljina upoznavši ih sa cinjenicom o tome da se isključenje struje poklapa sa prvim danom Bajrama i da bi to uveliko doprinijelo nezadovoljstvu korisnika islamske vjeroispovjesti koji su uglavnom naseljeni u ovom dijelu Zvornika.

Pored PR službe Elektrodistribucije, redakcija je o mogućem problemu obavjestila i predstavnike vlasti, posebno Bošnjake, koji su reagovali i stupili u kontakt sa rukovodstvom radne jednice Zvornik Elektrodistribucije.

Problem je preventivno riješen. Čelnici zvorničke Elektrodistribucije odmah su donijeli odluku da se radovi na dalekovodima odgađaju do daljnjeg kako bi se korisnicima omogućilo da bez poteškoća i problema praznuju svoj najveći praznik uz neometano korištenje električne enrgije.

Ponekad je potrebna pravovremena reakcija kako ne bi nastao problem.

Zahvaljujemo se ljudima iz zvorničke elektrodistribucije koji su ispravili svoju moguću nenamjernu pogrešku, kao i predstavnicima u vlasti koji su hitno reagovali saznavši informaciju o planiranim radovima na dalekovodima.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *