Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić odbio je saslušanje u Policijskoj upravi Zvornik bez prisustva advokata.
“Upravo sam izašao iz Policijske uprave Zvornik, odbivši da me saslušaju bez prisustva advokata. Dogovorili smo se da ćemo se ponovno okupiti sljedeći tjedan. Dok sam odlazio, prišao mi je novinar @RTRSvijesti, ali sam odbio razgovarati s njima. Stavljam do znanja da se ne bavim medijima koji negiraju genocid i promiču rat”, napisao je Suljagić na Twitteru.

Suljagić je jučer objavio da je dobio poziv na saslušanje u svojstvu osumnjičenog zbog kako je navedeno “ugrožavanja sigurnosti”.
“Ovako postupa prema meni @SNSDDodik policija. Sutra moram u Zvornik na ispitivanje za ‘ugrožavanje sigurnosti’. Ovako policija bosanskih Srba tretira nesrbe: kao untermensch, bez prava i zakonitog postupka. Ne poznajem ni svog tužitelja. U međuvremenu, pripadnici ove policijske stanice maltretiraju mene i ostale uposlenike Memorijalnog centra Srebrenica, vodeći neslužbene istrage protiv nas”, napisao je Suljagić jučer.
(klix.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *