Tuča u kafani, policijski službenici uhapsili lice iz Han Pijeska koje se sumnjiči da je u jednoj vlaseničkoj kafani nanijelo povrede drugom licu

Jutros smo objavili tekst o fizičkom obračunu u jednom ugostiteljskom objektu na području Zvornika i prenijeli saopštenje iz Policijske uprave Zvornik sa zvaničnim informacijama o samom događaju. Objavljenu vijest o navedenom događaju možete pročitati klikom OVDJE.

Nakon što su informacije iz ovog policijskog saopštenja prenijeli i drugi mediji, na adresu našeg portala stigao je demant upućen od Fadila Behljuljija, koji je u navedenom saopštenju označen kao F.B. koji je dobio krivičnu prijavu zbog KD “Tjelesna povreda”.

U nastavku prenosimo demant koji je uputio Fadil Behljulji:

Zbog jučerašnjeg događaja u kojem sam učestvovao, označen sam kao nacionalista koji napada ljude zbog srpske nacionalnosti. Mogu me svakako optuživati, etiketirati, ali nacionalista zasigurno nisam jer sam odrastao u ovom gradu i imam puno više prijatelja Srba nego Bošnjaka. 

Prethodnog dana sam u popularnom kafiću i ujedno mom omiljenom mjestu u strogom centru grada, sjedio sa mojim društvom jer je bio moj rođendan. U dobrom raspoloženju, kompletno društvo ponašalo se kako i dolikuje čaršijskim momcima. Onda je iz čistog mira jedno lice počelo da provocira i stalno prolazi pored nas i svaki put dobacuje, a onda je i na kraju prišao za naš stol kako bi meni psovao na ličnoj osnovi i nastavio me provocirati izrugujući se meni lično. Nakon što je odbio moj zahtjev da se udalji od mog stola i društva, ponovo mi je počeo psovati i to na ličnoj osnovi, a onda me pokušao i udariti, nakon čega sam ga je odgurnuo od sebe i stola, a onda je fizički nasrnuo na mene, braneći se od istog, pali smo zajedno preko stola, nakon čega je stigla Granična policija i ova naša iz Zvornika te su nas rastavili. Zadobio sam i ja povrede, ali nisam htio da tražim ljekarske preglede.

Nisam imao uopšte predstavu koje je nacije to lice sa kojim sam imao sukob, mislim da je ovo što čitam na društvenim mrežama danas, sramotno izvrgavanje suštine događaja i pokušaj izjednačavanja napada na penzionera Bošnjaka ispred džamije u Kamenici sa fizičkim obračunom u kafani i to u mjestu gdje stalno odsjedam. Sram bilo svih onih koji porede napad dvojice ljudi mojih godina na penzionera od 70 godina ispred džamije i to sve porede sa klasičnom tučom u ugostiteljskom objektu zbog ličnih razmjerica.

Kako sam saznao kasnije, to isto lice koje me napoalo, ima više zabrana i počinjenih prekršaja od mene i puno strašnije kršenje zakona je kod njega. On sigurno ima više kazni i kršenja zakonskih propisa od mene koji sam označen kao redovna mušterija zvorničke policije zbog moje plahovite i hirovite naravi i ponekad neprimjerene reakcije zbog čega redovno plaćam kazne i dobijam zakonske sankcije u vidu oduzimanja slobode.

Sve ovo što sam napisao može se demantovati puštanjem video snimaka iz ovog ugostiteljskog objekta, ali isto tako sam siguran da ću biti oslobođen za bilo kakvo kršenje Zakona zahvljujući upravo tim snimcima i svjedocima koji su vidjeli šta se dogodilo.

Ponavljam još jednom da fizičkog obračuna jeste bilo, ali ne zbog nacionalnih razmjerica nego privatnih, odnosno privatnih razloga te osobe iz Istočne Ilidže. 

S’ poštovanjem
Fadil Behljulji

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *