Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio Bratunac (FOTO)
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Bratunac, gdje se sastao sa načelnikom Lazarom Prodanovićem.
Tema sastanka bila je realizacija projekata od značaja za povratničku zajednicu. Ovom prilikom ministar Dizdar i načelnik Prodanović, razgovarali su o trenutnim, ali i budućim projektima usmjerenim na poboljšanje uslova života povratnika. Istaknuta je važnost kontinuirane saradnje Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Opštine Bratunac.
Ministar Dizdar je naglasio da će Ministarstvo nastaviti podržavati projekte koji doprinose održivom povratku i integraciji povratnika.
„Dobra saradnja sa lokalnim vlastima, kao što je Opština Bratunac, ključna je za uspješnu realizaciju projekata koji imaju za cilj poboljšanje životnih uslova naših povratnika. Ova posjeta je prilika da zajedno identificiramo nove mogućnosti i pravce djelovanja,“ izjavio je ministar Dizdar.
Načelnik Prodanović izrazio je zahvalnost ministru Dizdaru na posjeti i dosadašnjoj podršci Ministarstva, te je istakao da Opština Bratunac ostaje posvećena radu na projektima koji će osigurati bolju budućnost za sve građane, a posebno povratnike.
Dizdar je razgovara i sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, gdje je u toku izgradnja objekta sjedišta Medžlisa, čiju izgradnju sufinansira Ministarstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *