Opljačkana mjenjačnica u centru Kalesije (VIDEO)

U srijedu, 29. novembra 2023. godine, u jutarnjim satima (oko 7:20 sati) opljačkana je mjenjačnica “Euro” u centru Kalesije – objavio je portal NTV.BA

Kako saznajemo, izvršioci ovog krivičnog djela su novac ukrali iz parkiranog automobila, kojeg je vlasnik ostavio pored kako bi otključao mjenjačnicu, te su lopovi taj trenutak nepažnje iskoristili i brzom reakcijom iz gepeka otuđili veću sumu novca, potom su pobjegli na motoru u pravcu Spreče (parka za djecu).

Snimak koji imamo dostupan pokazuje da su dvije osobe, prije izvršenja ovog krivičnog djela na motoru kružili po centru Kalesije, osmatrali situaciju, te prvom povoljnom prilikom ukrali novac iz automobila.

Nakon toga, sjeli su na motor, uputili se u pravcu Spreče (Kalesija-Prnjavor-most na Spreči), gdje je nađen ostavljen motor, nakon čega postoji sumnja da se radi o organizovanoj pljački u koju je uključeno više osoba. Pljačkaši su najvjerovatnije se uputili ka manjem bh. entitetu, u pravcu Rs-a.

Od strane pripadnika PS Kalesija poduzete su sve istražne mjere i radnje kako bi se počinioci čim prije uhapsili i procesuirali.

(RTV GD/Neon TV)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *