Filmska priča o Zvorničaninu Erminu Bičakčiću zaintrigirala Nijemce
Ermin Bičakčić

Filmska priča o Zvorničaninu Erminu Bičakčiću zaintrigirala Nijemce. Ovaj naš 27godišnji sugrađanin iz Kozluka ispričao je za medije u Njemačkoj svoj životni put koji nije bio nimalo lagan. Iz svega navedenog se može zaključiti da je Ermin pravi Zvorničanin i Podrinjac čvrstog karaktera i čista obraza prije svega. U nastavku pročitajte ono što se ovih dana čita u Njemačkoj.

Ermin Bičakčić (27) je kao dijete izbjeglica stiglo u Njemačku i postao bundesligaški profesionalac. U Hoffenheimu je ove sezone dosta često sjedio na klupi, ali će mu ovog vikenda stići nagrada za strpljenje, budući da mu je trener rekao da će biti starter u meču sa Darmstadtom sljedećeg vikenda.

”Zbog moje prošlosti, ja imam snage da se izborim sa tim. To ne možete naučiti, to je ono nešto u meni jer sam imao najbolju školu”, kaže  za Bild Bičakčić koji je sa dvije godine napustio Bosnu i Hercegovinu, te se malo čega sjeća.

Filmska priča o Zvorničaninu Erminu Bičakčiću zaintrigirala Nijemce
Karakter kojeg svi navijači vole i cijene

”Putovao sam sa mamom i sestrom, a otac je došao poslije jer je morao ratovati. Samo djeca i žene su mogle napustiti državu, a mi smo čekali našeg oca godinu dana u izbjegličkom kampu u Austriji”.

Filmska priča o Zvorničaninu Erminu Bičakčiću zaintrigirala Nijemce
Najdraži dres od svih

Zajedno su otišli u Njemačku gdje je Bičakčić odigrao 85 bundesligaških utakmica i gdje zarađuje milione. Uprkos ponudama iz Engleske prethodnog ljeta, gdje su za njega bili zainteresovani prema informacijama do kojih je došao Bild, Newcastle United, Bournemouth i Norwich, on je produžio ugovor sa Hoffenheimom do 2020. godine.

Na zimu je postojao interes turskog Galatasaraya, ali odlazak iz Njemačke, Bičakčić nije uzimao za ozbiljno.

”Ja nisam jedan od onih igrača koji ne igraju dvije utakmice i već im je dosta svega. Nisam tip igrača koji će reći da imam ugovor sa klubom do 2020. godine, radite šta želite. Identifikujem sa sa klubom i želim da pripadam njemu. Ja sam igrač koji igra čvrsto, ali sam fer”, ističe naš reprezentativac.

 

(fokus-zvornicki)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *